Мечтата за здрава, блестяща и често се оказва трудно постижима.

...
Мечтата за здрава, блестяща и често се оказва трудно постижима.
Коментари Харесай

С тези етерични масла ще се гордеете с дълга и красива коса

Мечтата за здрава, блестяща и постоянно се оказва мъчно постижима. На пазара има стотици артикули, само че да намерим подобаващите тъкмо за нас е сложна задача. А решение и на този проблем, както и на доста други, може би се крие в натуралните артикули.

Знаем, че когато приказваме за хидратация, маслата са най-ефективни. А красивата коса е преди всичко добре хидратирана. Някои масла са съвършени за стимулиране на растежа от скалпа, а други - за поддържане по дължина. Е, няма единствено едно магическо, което да преобрази косата ни, само че ето кои можем да включим в грижата за нея. Резултатите сигурно няма да закъснеят.
свързани новини3305на 13.06.2021
Кокосово масло

То е най-популярното в ритуалите за дълга и красива коса и това по никакъв начин не е инцидентно. Богатата му консистенция го прави съвършено за хидратация. Освен това има антисептични свойства, които поддържат скалпа чист и здрав и по този начин подтикват растежа.

То пази и космените фоликули като не разрешава на разнообразни дейни субстанции (като тези в шампоаните и балсамите) да навлизат във вътрешността в тях, тъй като това може да докара до загуба на коса.

Масло от розмарин

Различни научни проучвания потвърждават, че то понижава до най-малко оксидативния стрес на равнището на космения фоликул. По този метод поддържа косата здрава, предотвратява косопада и подтиква растежа на нови косъмчета.

Също по този начин обезпечава хидратиращи емолиенти на косъма, намалявайки накъсването. Маслото от розмарин има антиоксидантни свойства и усъвършенства притока на кръв към космените фоликули в скалпа.

Масло от мента

Неговият резултат върху косата не е толкоз проучен, само че се счита, че също подкрепя растежа ѝ, ускорявайки стадия на анаген, прочут още като етапа на деен напредък. Увеличава както броя, по този начин и дълбочината на космените фоликули.

Твърди се също, че понижава кожните инфекции на скалпа и усъвършенства кръвообращението.

Арганово масло

Напоследък е също толкоз известно, колкото и кокосовото. Това се дължи на обстоятелството, че екстрактът от арган подкрепя растежа на косата посредством понижаване на възпалението и оксидативния стрес.

Съдържа хранителни субстанции, които оказват помощ хидратацията на косата и минимизират накъсването. В състава на аргановото има значими мастни киселини и витамин Е, които отстраняват възпаленията.

Масло от чаено дърво

То е най-известно със своите антибактериални свойства. Има успокоителен резултат върху сухия и нервиран скалп. Помага за изчистването му от люспи, гъбички, както и натрупвания от артикули като шампоан и еликсир, които могат да попречат на растежа на косата. Може обаче да провокира свърхчувствителност.

Масло от жожоба

То има овлажняващи свойства и работи дейно против косопада. Предотвратява и накъсването на косъма, като в същото време хидратира скалпа, предава.

Масло от лавандула

То успокоява и заздравява скалпа. Според извършени проучвания, усилва броя и дълбочината на космените фоликули. Освен това удължава анагенната фаза на растежа на косата, като в същото време забавя прекосяването към етапа на катаген - когато растежът на косата стопира.

Масло от тиквени семки

Изследване от предходната година демонстрира успеваемостта му против косопада и за стимулиране на растежа на косата. Най-вероятно това се дължи на антиоксидантните и противовъзпалителни съединения, които съдържа, както и на витамин Е, на който също е богато.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР