„Мечтата ми беше да направя филм за деца - сподели

...
„Мечтата ми беше да направя филм за деца - сподели
Коментари Харесай

Новият детски сериал „Островът на сините птици“ тръгва по БНТ от 1 юни

„ Мечтата ми беше да направя филм за деца " - показа режисьорката Кристина Грозева по време на предпремиерната прожекция на новия сериал на Българска национална телевизия „ Островът на сините птици ". Утвърденият креативен тандем Грозева и Петър Вълчанов, чието дело са едни от най-награждаваните модерни български филми „ Урок " и „ Слава ", стоят и зад новия план, продуциран от публичната медия. Първата обществена прожекция събра в „ Кино Култура " публицисти и хора на изкуството с креативния екип и актьорския състав на сериала, чиято телевизионна премиера ще бъде на 1 юни от 19:00 ч. по БНТ1.

От дълго време в българския ефир не се е появявал сходен авантюристичен филм за цялото семейство с присъединяване на деца. Носталгията по филми-класика като „ Синьо лято ", „ С деца на море ", „ Войната на таралежите " пролича и по време на прожекцията на първия епизод от „ Островът на сините птици ", който публиката посрещна с приповдигнато въодушевление и доста овации. В сериала на Българска национална телевизия присъединяване взима и обичания на генерации фенове артист Михаил Мутафов, който изиграва първата си роля в детски филм преди съвсем половин век точно в „ С деца на море ".

Малките герои от сериала: Ники (в ролята - Матей Бърнев), Алекс (в ролята - Деян Профиров), Армандо (в ролята - Калоян Христов), Габриела (в ролята - Ирина Вълкова) и Зоица (в ролята - Антониа Димитрова) срещнаха първите си фенове. Част от децата извършват и песента, написана особено за кино лентата, която към този момент дава обещание да се трансформира в новия музикален шлагер измежду подрастващите това лято. Композитор е Христо Намлиев, а текстът е на Веселка Кунчева.

Зрителите на публичната медия ще имат опция да гледат осемсерийния филм „ Островът на сините птици " четири следващи уикенда от 1-ви юни от 19:00 ч. по БНТ1. Повторенията на епизодите ще бъдат по БНТ2 от 15 юни в съботните дни от 16:00 ч. Всички епизоди ще могат да бъдат гледани и през формалния YouTube канал на сериала: https://www.youtube.com/channel/UCMjT0mNFtqZ23Q39XNON8Pw/featured



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР