МЕ И КЕВР стартират съвместна информационна кампания, насочена към клиентите

...
МЕ И КЕВР стартират съвместна информационна кампания, насочена към клиентите
Коментари Харесай

Към 1 ноември 2021 г. 41% от небитовите потребители не са избрали своя търговец за доставка на ток

МЕ И КЕВР започват взаимна осведомителна акция, ориентирана към клиентите на снабдители от последна инстанция / 11:17 ч. 46  article picture alt description
Източник: needpix.com

Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно контролиране започват взаимна осведомителна акция „ Бъди деен – плащай по-малко “. Тя има за цел да убеди клиентите на снабдители от последна инстанция (ДПИ), да изберат търговец на свободния пазар на електрическа енергия. Това оповестиха през днешния ден от енергийното министерство.

Комисията за енергийно и водно контролиране промени от 1 ноември методиката за пресмятане на цените на ДПИ. Мярката, която ще работи за интервал от 3 месеца, е част от програмата на държавното управление за отбрана на небитовите консуматори от високите цени на електрическата енергия. Очаква се посредством променената методика цените на ДПИ да бъдат понижени с до 30 лв/мвтч.
В интервала на деяние на новата методика Министерството на енергетиката и КЕВР би трябвало да проведат осведомителна акция, която да убеди колкото е допустимо повече клиенти на ДПИ, да изберат снабдител на свободния пазар на електрическа енергия. Снабдяването посредством ДПИ е най-скъпият вид за приемане на електрическа енергия и не е дълготрайно решение. Към 1 ноември 2021 година повече от 250 хиляди небитови консуматори (41% от всички), които трябваше да излязат на свободния пазар, не бяха избрали своя търговец и останаха да се доставят посредством ДПИ.
В рамките на осведомителната акция на МЕ и КЕВР особено основан за задачата видеоклип ще бъде популяризиран посредством Българската национална телевизия, на интернет уеб страниците на двете институции, във фейсбук профила и youtube канала на МЕ, посредством касите на Изипей, както и посредством осведомителна организация „ Фокус “. Информационните листовки ще се популяризират посредством каналите на електроразпределителните сдружения в страната. Националното съдружие на общините също спомага за реализация на акцията и ще популяризира осведомителните материали до своите членове.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР