МБПЛ Иван Раев в Сопот остава без управител от понеделник.

...
МБПЛ Иван Раев в Сопот остава без управител от понеделник.
Коментари Харесай

МБПЛ Иван Раев в Сопот остава без управител от понеделник, кой ще поеме болницата

МБПЛ " Иван Раев " в Сопот остава без шеф от понеделник. Днес е последният работен ден на актуалният му управител доктор Атанасов. До този миг не е ясно, кой е поеме болничното заведение от идната седмица. Това излиза наяве от известие на пресцентъра на Община Сопот, представено от Агенция " Фокус ".
На 19 ноември се е провело онлайн съвещание на всички непрекъснати комисии към Общинския съвет в Сопот. Като една от точките за разискване била точно за състезанието за възлагане ръководство на Многопрофилната болница за продължаващо лекуване „ Иван Раев “.
Оказва се административни неразбории или скандал с ръководителят на Общинския съвет Нели Пенева са спрели избора на нов шеф на лечебницата досега.
 Кметът на Сопот се трансформира в медиатор сред общинската болница и принципала в лицето на Общинския съвет Кметът на Сопот се трансформира в медиатор сред общинската болница и принципала в лицето на Общинския съвет
След като доктор Анастасов отхвърли да подпише препоръчаното му съглашение за удължение на контракта му като шеф, болничното заведение в Сопот е...

Ето каква последователност изнасят в прессъобщението от общината:
" На 10 юли 2020 година кметът на Община Сопот Деян Дойнов внесе в Общинския съвет докладна за осъществяване на конкурс. На 15 юли 2020 година Община Сопот организира в центъра на града публично разискване за болничното заведение. Мотивите за провеждането на това събитие са свързани с високия приоритет на тематиката и предпочитание за транспарантни дейности и процедури. На 29 септември 2020 година Общински съвет - Сопот взе решение за осъществяване на конкурс за шеф на лечебното заведение. На 16 октомври 2020 година ръководителят на Общинския съвет Нели Пенева внесе докладна, с която анулира състезанието. На 22 октомври 2020 година Общински съвет Сопот анулира докладна за осъществяване на състезанието, която беше предходна утвърждение на Областна администрация. На 2 ноември 2020 година доктор Анастасов отхвърли да подпише анекс за удължение на контракта му за ръководство и изложи съответни претекстове документално и пред обществеността в Сопот.
Този сигнал от шефа на болничното заведение мощно разтревожи кмета на общината и той предприе поредност от диалози с доктор Анастасов. Целта на тези договаряния беше реализиране на компромис, с цел да не остане общината без болница и надлежно болничното заведение без шеф. На 12 ноември 2020 година доктор Анастасов е се съгласи да подпише анекс за удължение на контракта му, само че единствено за 90 дни. ", изясняват от там.
През това време Общински съвет Сопот е трябвало да организира конкурс за нов шеф. Такъв обаче е нямало.
" През цялото време кметът и заместник-кметът на Сопот предизвестяват и ръководителя на Общинския съвет и обществеността за невижданата рецесия с болничното заведение и тежката обстановка. От понеделник (23 ноември 2020 г.) болничното заведение остава без шеф. Днес (20 ноември 2020 година, петък) е последният  работен ден на доктор Анастасов.
 Кметът на Сопот с писмо до Бойко Борисов за нарушено водоснабдяване Кметът на Сопот с писмо до Бойко Борисов за нарушено водоснабдяване
В писмо до регионалния шеф на Пловдив Дани Каназирева, с копие до министър-председателя Бойко Борисов, до Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие кметът на общ...
По време на съвещанието на Общинския съвет през вчерашния ден Нели Пенева пое самодейността да беседва с доктор Анастасов и при неподходящ излаз от тези диалози, тя персонално да поеме ръководството на болничното заведение. ", показват още от пресцентъра на Общината в Сопот.
И няколко въпроса без отговор:
Какъв е правният механизъм за това остава незнайно, пишат също от там.
Неясно е също и за какво диалогът сред принципала на болничното заведение и нейния шеф се случва в последния вероятен миг.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР