Мазолите могат да показват определени здравословни проблеми, а ако ги

...
Мазолите могат да показват определени здравословни проблеми, а ако ги
Коментари Харесай

Предотвратете появата на мазоли



Мазолите могат да демонстрират избрани здравословни проблеми, а в случай че ги подценяваме, могат да доведат даже до съществени проблеми, предизвестява дерматоложката и козметоложка Татяна Егорова пред в. " Аргументи и обстоятелства ".

Ако мазолите не се лекуват, те " получават " тумор. „ Понякога израстъкът има костна компактност и притиска костта, причинявайки болежка. Такова образувание не може да бъде оставено без внимание “, посочи специалистката.

Възпаленият калус (новообразувана костна тъкан), може да аргументи гибелен сепсис , предизвести още Егорова. Не е мъчно да се разпознае възпалението по външен тип: появяват се зачервяване, отичане, пулсация, от време на време се отделя гной.

По-добре е да предотвратите появяването на мазоли, в сравнение с да ги лекувате . Най-добрият метод е да носите комфортни обувки. Ако човек знае, че точно тази обувка постоянно прави мазоли, тя просто не би трябвало да се носи.

Лекарката също по този начин посъветва да не се позволява изпотяване на краката и да не се носят недишащи обувки (например маратонки) на необут крайник, в противоположен случай мазолите не могат да бъдат избегнати.

Има хора, на които мазоли се отстраняват няколко пъти в годината. И в случай че носят висококачествени и комфортни обувки, само че към момента се появяват мазоли, би трябвало да потърсите помощ от тесни експерти - остеопати, подолози, ортопеди , посочи Егорова.

По думите ѝ, в случай че се надуе влажен калус , там се е натрупала течност, тогава можете да го пробиете, само че първо обработете повърхността на кожата и иглата с дезинфектанти. По-нататък, през дребна дупка, течността се отстранява, само че кожата не трябва да се откъсва. След това третирайте мястото с антиспетик и го запечатайте с пластир.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР