Майстори от цялата страна ще покажат традиционни и редки занаяти

...
Майстори от цялата страна ще покажат традиционни и редки занаяти
Коментари Харесай

Майстори от цялата страна показват традиционни и редки занаяти в Есенния панаир на занаятите в Стария град

Майстори от цялата страна ще покажат обичайни и редки занаяти в Есенния панаир на занаятите „ Шевицата, код за памет “ в Стария град на Пловдив.

Поканени са за присъединяване и посетители - украински бежанци, които ще показват ръчно направени майсторски произведения. Под управлението на занаятчия - майстор, децата ще творят в тематична работилничка, брандирана с надпис „ Детска работилница ”. Участието е гратис.

Акцент в есенното издание ще бъде националният живописен поминък „ Везбарство ”, надълбоко обвързван с бита и традициите на нашия народ. При везането на български национални шевици се основават високохудожествени произведения, плод на труд, самообладание и доста умения. Изявени създатели, които не престават и разпространяват българските обичаи в този хубав поминък ще показват еднодневни изложения, съпроводени с презентации. Ще бъде предоставена опция на всички искащи деца, жители и посетители на града да приложат наученото и да предизвикат своите умения при разработване на шевица.

Всеки, който желае, може да взе участие във фотоконкурса „ Улови занаята ”, като изпрати фотография, запечатала миг от креативните и безплатните детски работилници. Фотосите ще бъдат оценени посредством лайкове във Фейсбук на страницата на РЗК-Пловдив.

Есенното издание на „ Панаир на занаятите – Шевицата, код за памет “ ще се организира от 15 до 18 септември на ул. „ Съборна “ в Стария град.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР