Майсторът на илюстрациите и един от хората, оформили облика на

...
Майсторът на илюстрациите и един от хората, оформили облика на
Коментари Харесай

Легендарният художник Петър Станимиров с първа авторска повест с илюстрации

Майсторът на илюстрациите и един от хората, оформили образа на жанровата литература в България, Петър Станимиров е прочут с работата си по комиксите „ Дъга “, кориците на множеството книги на Стивън Кинг и Дийн Кунц, както и редица книги-игри.

След няколко десетилетия, отдадени на илюстрацията, именитият художник разгласява своята първа приказно-страшна повест за възрастни, въодушевена от българския фолклор.

Илюстрованото издание „ Денят, в който мама отиде на небето “ е към този момент на пазара и съставлява смайваща комбинация сред мрак и светлина, приказка за самовили, демони и две деца, зaчeнaти в грях, които би трябвало да оцелеят все пак.



Това е историята на Ичо и Раца. Сами и видимо беззащитни, лутащи се в пущинака, те са принудени да бягат от личния си безмилостен татко – яростен, безсърдечен, жаден за кръв и зависим на античен дявол, обсебил душата му. А майка им Славута е cвръхecтecтвeнo cъздaниe, кoeтo cъщecтвувa мeжду тoзи и oнзи cвят. И единствено нейната светлина може да се изправи против безконечния мрак.

Вдъновена от славянската митология и родния фолклор, наситена със старобългарски думи и митове, тази повест е забележителна приказка за възрастни, а стилните черно-бели илюстрации построяват един магичен и фрапантен свят, в който всичко е допустимо.

Странна комбинация сред тъмната страна на Нийл Геймън и славянски Стивън Кинг, „ Денят, в който мама отиде на небето “ придвижва читателя на това митично място сред Небето и Земята.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР