Майорка е първият финалист в тазгодишното издание от турнира за

...
Майорка е първият финалист в тазгодишното издание от турнира за
Коментари Харесай

Успех: Майорка е на финал за Купата на Краля!

Майорка е първият финалист в тазгодишното издание от шампионата за Купата на краля на Испания, откакто се наложи с 4:3 след осъществяване на дузпи над Реал Сосиедад в страната на баските.

Редовното време и продълженията приключиха при резултат 1:1, като „ чури урдин “ пропуснаха дузпа, а при 11-метровите наказателни удар Микел Оярсабал не съумя да преодолее Доминик Грайф и по този начин Майорка се класира за първи край в конкуренцията от 2003 година насам.

В разногласието за трофея отборът от Балеарските острови ще играе с спечелилия от конфликта сред Атлетико Мадрид и Атлетик Билбао.

Първото полувреме на мача в Сан Себастиан не предложи доста забавни моменти пред двете порти, само че това се промени в 45-ата минута, когато Антонио Раийо игра с ръка в наказателното поле и Реал Сосиедад получи правото да извърши дузпа.

Зад топката застана Брайс Мендес, само че вратарят Доминик Грайф избави удара му от бялата точка в първата минута на добавеното време на първото полувреме.

Пет минути след подновяването на играта гостите от Балеарските острови поведоха в резултата. Жауме Коща направи насочен пробив и центрира в наказателното поле за Джовани Апуд, който вкара гол с глава след удар от близка отдалеченост.

В 64-ата минута Майорка можеше да удвои своя задатък, откакто Кайл Ларин си настройки топката и стреля, само че тя профуча около вратата.

Баските съумяха да изравнят в 71-ата минута, когато Мендес откри в наказателното поле Микел Оярсабал с доста положително подаване. Нападателят не се поколеба и с удар от придвижване прати топката в долния ляв ъгъл за 1:1.

Точно при този резултат завърши и постоянното време на мача, което означаваше, че срещата влиза в продължения.

В петата минута от първото продължение Киърън Тиърни стигна до една рикоширала топка и стреля към центъра на вратата. Един от бранителите на Майорка блокира топката, която се докосна и до ръката му, само че съдията подцени претенциите на футболистите на домакините за дузпа.

До края на двете продължения не се стигна до повече рискове пред двамата вратари и те трябваше да пазят дузпи.

При наказателните удари Микел Оярсабал видя по какъв начин Грайф избавя удара му от бялата точка, до момента в който хората на Хавиер Агире бяха 5/5 и по този начин завоюваха мача и по този метод се класираха за финала в Купата на краля за пръв път от сезон 2002/2003 година, когато в разногласието за трофея надделяха Рекреативо Уелва с 3:0.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР