Майор Младенова била силно възмутена от цената на яйцата, които

...
Майор Младенова била силно възмутена от цената на яйцата, които
Коментари Харесай

Медсестрата на Тато почти стигна до просешка тояга

Майор Младенова била мощно възмутена от цената на яйцата, които станаха златни в навечерието на Великден

Скъпотията е принудила персоналната здравна сестра на Тодор Живков да вземе крути ограничения и да се реалокира в околията на София, където животът е по-евтин и икономии се вършат по-лесно. 74-годишната майор Ани Младенова признава, че пести от доста от питателните артикули, чиито цени през последните месеци литнаха в Космоса. Соцлегендата, която се грижеше за здравето на някогашния Първи съвсем до сетния му мирис, споделя, че в двора на къщата си в Банкя отглежда както зеленчуци, по този начин и животинки, написа Ретро.

Майор Младенова била мощно възмутена от цената на яйцата, които станаха златни в навечерието на Великден. Тя обаче поставя на трапезата единствено домашни, тъй като си е купила 6 кокошки, които ѝ снасят задоволително, с цел да разполага постоянно с пресни яйца. Славната персонална сестра на Живков води елементарен пенсионерски живот, въпреки в миналото да е била измежду най-важните хора в страната. От обществения живот тя се скрива след измененията през 1989 година, когато е позорно уволнена от поста си, въпреки да отдава цели 16 години от живота си на Тато. Ани е компактно измежду най-верните му хора от 1973 до 1989 година Срещата им е напълно инцидентна, само че и по време на службата си, а и до момента някогашната здравна сестра продължава да пази реномето му и да съблюдава прецизно професионалната си клетва, че няма в никакъв случай и на никаква цена да издаде най-съкровените персонални секрети на Българска комунистическа партия величието.

Миналата година бе извънредно тежка за майорката от Управление безопасност и охрана (Пето управление н, която до неотдавна борила следствията от подлия Ковид-19, който я извадил отвън строя. „ Пущината не ни подмина и нас. Разболяхме се и аз, и мъжът ми, а посредством внучето, което ни гостуваше, предадохме бацила и на сина и снахата. Слава Богу, те тримата изкараха доста леко заболяването. Детето даже нямаше никакви признаци “, сподели тогава Младенова. По време на тежката болест била мощно обезпокоена за брачна половинка си, който не се повлиявал от никакви медикаменти, в това число най-силните антибиотици. Единствено известният доцент Атанас Мангъров съумял да го избави.

Някогашната персонална сестра на Тодор Живков не е съумяла да се облагодетелства с съвсем нищо с изключение на чина си по време на дългогодишната си вярна работа. След 1989 година дълго време стои без работа и разчита единствено на брачна половинка си. Сега и двамата са пенсионери, а за предишното тя рядко се сеща.

„ Родителите ми бяха санитари във ВВМИ, в никакъв случай не са били членове на Българска комунистическа партия, както и аз дълго време. След като приключих, почнах работа като операционна сестра в Александровска болница, в Клиниката по уши, нос, гърло. Шефът проф. Кабакчиев ми даде концепцията да аплайвам за работа в Правителствена болница. Одобриха ме след 6-месечно изследване. От Тодор Живков се опасявах, не смеех да допра памука, камо ли да пробода кожата му. Но той ме успокои: „ Е, не съм изял никого до момента, влизай, не се притеснявай “, спомня си с носталгия Ани за първата си среща с някогашния Първи, след която става един от най-важните хора в обкръжението му.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР