Майките на деца с увреждания са приготвили изненади за управляващите.

...
Майките на деца с увреждания са приготвили изненади за управляващите.
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания са приготвили изненади за управляващите

Майките на деца с увреждания са приготвили изненади за ръководещите. Това обявиха те тази заран от палатковия лагер в София.
" Оттук нататък е въпрос на политическа воля. Днес ще забележим всички заместник-министри - дали има воля системата да спре да ни убива. Ще съдим по наличието и по държанието им ", сподели една от майките - Вера Иванова, във връзка идното през днешния ден съвещание на Националния съвет за интеграция на хора с увреждания. Според КНСБ 150-200 милиона лв. няма да стигнат да се реши казусът за персоналната помощ на децата и хората с увреждания.
Заместник-министърът на труда и обществената политика Росица Димитрова съобщи, че доста съжалява майките на деца с увреждания, само че счита, че в този момент има политическа воля и съгласуваност сред всички страни.
На въпрос какво е наложило скъпите билети за присъединяване ѝ във конгрес в Ню Йорк, Димитрова сподели пред bTV, че не може да изясни по какви съображения е било забавянето. " Не скърбя, че съм отишла, тъй като това е най-големият конгрес на който България имаше опцията да се показа. България получи поздравления от всички страни. Не мога да не преставам да давам отговор за билета, тъй като това не е най-важното сега. Важното е, че сме имали присъединяване. "
Припомняме, че от 12 до 14 юни Димитрова и нейна подчинена от министерството показаха " позитивния опит и постигнатите резултати в България " за правата на хората с увреждания и деинституционализацията на децата с увреждания.
Общата стойност на пътуването на двете служителки е 16 150 лева Тъй като самолетните билети са купени в последния миг, билетът за бизнес класа на Димитрова коства 8306 лева, а икономичната класа на подчинената ѝ - 2016 лева Останалото до 16 150 лева са дневни, хотел и пари за вътрешен превоз. Въпреки че самата конференция е тридневна - от 12 до 14 юни, а нощувките са четири, зам.-министърът и държавният специалист са писали дневни за 6 дни. Не е ясно какво е наложило незабавното пазаруване на билетите, при изискване че датите на конференцията са известни още от предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР