Майки на деца със специални потребности от сдружението Ние 2020“

...
Майки на деца със специални потребности от сдружението Ние 2020“
Коментари Харесай

Майки на деца със специални потребности в Добрич организират благотворителен концерт



Майки на деца със специфични потребности от сдружението „ Ние 2020 “ в Добрич провеждат тази седмица благотворителен концерт. Събитието е под надпис „ И ние можем! Дайте ни късмет! “, а в него присъединяване ще вземат редица артисти и танцьори. Целта на концерта е да се съберат средства за построяването на център за деца със специфични потребности, в който те да се забавляват и образоват.
На сцената на Летния спектакъл в Добрич на 12 август, четвъртък, ще излязат да пеят и танцуват редица реализатори, обединени от общата концепция да оказват помощ на майките на деца със специфични потребности в нелеката им битка, както с поставените с години етикети върху децата им, по този начин и с безконечната потребност от пари за тяхното съответно развъждане. По думите на един от уредниците и ръководител на сдружението „ Ние 2020 “ Камелия Тодорова това няма да бъде просто концерт, планувана е и фотоизложба, готови са и тениски и значки, които феновете ще могат да си закупят.

" Искаме да поднесем на публиката нещо друго , когато влизат да се огледат и да видят портретите на нашите дечица, които са толкоз усмихнати, щастливи, удовлетворени и да покажем, че и те са като другите деца. На всеки портрет ще има обръщение какво може това дете. Единствено техният свят е по-различен и аз дръзвам да настоявам, че техният свят е по-чист от наши свят. Това е нашата цел - да срещнем жителите на Добрич с нашите деца - да са по-толерантни ", сподели за БНР Камелия Тодорова.

Яна Галинова е също част от сдружението „ Ние 2020 “, защото нейният брат е аутист. Това я и подтиква да вземе присъединяване в концерта освен като уредник, само че и като реализатор.

" Това е повода, основната причина, другата причина е и моето неодобрение по отношение на неразбирането на хората към такива деца и то се вижда, вижда се – това е втората причина . Първата е брат ми, втората причина е моето неодобрение към това, че хората не схващат и не се пробват да схващат такива деца и техните потребности, техния метод на живот ".

Другите участници в концерта са Илия Луков, Ивелина Колева, артисти от студио „ Сарандев “, артистите от школата на Нели Грегъри, Дамян Попов, Георги и Мария, както и танцьорите от Ансамбъл „ Добруджа “ и клуба по брейк „ Кошера “. Яна Галинова споделя, че доста бързо всички те са решили, че ще поддържат тяхната идея и ще излязат на сцената изцяло гратис.

" Смятам, че в 21- век е обикновено това да се случва и уповавам се хората малко повече да се опитат да схванат обстановките, да са малко по-широко скроени “.

Камелия Тодорова е безапелационна, че главната концепция на концерта е хората да се срещнат с техните деца, а събраните средства несъмнено ще са добре пристигнали за построяването на мечтания от тях център за занимания на децата със специфични потребности. Тя прецизира, че в този център ще са добре пристигнали всички и то изцяло гратис.  За да усетят нашата поддръжка, дано напълним Летния спектакъл с аудитория, този четвъртък от 19.00 часа. 
Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР