Майки на деца с увреждания излязоха на протест срещу назначаването

...
Майки на деца с увреждания излязоха на протест срещу назначаването
Коментари Харесай

С викове Оставка започна протестът на майките пред НС

Майки на деца с увреждания излязоха на митинг против назначението на Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание. Обединени към самодейността " Системата ни убива ", те упорстват за оставката на водача на НФСБ или за разформироване на целия парламент.

Протестът стартира тъкмо в 12 часа пред постройката на Народното събрание. Според майките изборът на депутатите показва липса на морал и обикновено ценене на достолепието на суверена. Протестиращите упорстват всички депутати, които са дали своят вот в поддръжка на Валери Симеонов да си подадат оставките.
Венелина Казанджиева: Че по какъв начин е допустимо след всичките тези сигнали ти да го издигнеш от пост на пост. Доколкото знам европейската процедура, дето там сме членове или сякаш сме членове, при такива обстановки повече името му няма да се чуе. Нели Димитрова: Валери Симеонов не можахме да го изриеме от политиката, а в този момент 118 депутата гласоподаваха " За " да стане зам.-председател. Искаме оставките на всички, които са натиснали бутона " За ".
Самият Валери Симеонов съобщи, че всеки има право да стачкува, само че прекомерно бързо е пропуснат неговия апел за приемане на Закона за хората с увреждания.
Валери Симеонов - зам.-председател на Народно събрание: В случая става въпрос за интервенция в парламентарната народна власт. правото на ПГ " Обединени патриоти " да имат зам-председател е неоспоримо, по този начин, както имат Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, ГЕРБ, е редно и:Обединени патриоти " да имат.
Протестите ще продължат и в понеделник, за когато е планувано и автошествието.
     Валери Симеонов не счита да се отдръпва като зам.-председател на Народно събрание Валери Симеонов не счита да се отдръпва като зам.-председател на Народно събрание
Валери Симеонов не счита да се отдръпва от поста заместник-председател на Народното събрание поради митингите, които се чакат и през днешния ден против него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР