Майката на всички проблеми е демографската катастрофа, Вдигайки българското село,

...
Майката на всички проблеми е демографската катастрофа, Вдигайки българското село,
Коментари Харесай

Янев още помни времето, когато бяхме 9 милиона и знае как да върне часовника назад - Политика

" Майката на всички проблеми е демографската злополука ", " Вдигайки българското село, ще вдигнем България ", " Влизам в политиката, тъй като имам дълг пред отечеството, на което съм дал доста, само че съм получил всичко "...

Изборите очевидно хванаха " възхода " на Стефан Янев в крачка. Партията му стартира да губи фрагменти още преди да се е записала, само че фабриката за политически клишета бълва продукция като цех за руски муниции на три смени.

Малко откакто се принуди да се коалира с в спектъра от Българска социалистическа партия до Бареков и от Съюз на демократичните сили до Мая Манолова, някогашният длъжностен министър председател реши да обнародва политическата си стратегия на конференция в Българска телеграфна агенция.

Който и да е създателят на концепциите, които Янев сричаше с пресъхнало гърло, съумя да хвърли публицистите в ступор. Не последва нито един уточняващ въпрос по проекта за " избавление ", а в края на 45-минутната конференция даже Илияна Беновска не съумя да разбере " коя е таргет групата " на водача на " Български напредък ".

Всъщност няма изненада: Янев приказва един език с носталгиците по Евразия.

Преговори с " Газпром " са " наложителни ", тъй като остарялото държавно управление оставило " инфлация в двуцифрено число и опасност от апетит и мраз през зимата ". За Янев не Русия е отговорна, че спря газа с ден предупреждение, а България - че не заплати в рубли.

Европейски Съюз и НАТО са " значим избор " на България, само че не и участието в еврозоната. За сметка на това проектът на БГ Възход за " една страна, две данъчни системи " подозрително припомня на заглавието, под което Китай имитира " независимост " в Хонконг.

Коалицията му с партия, нарекла себе си " зелена ", не му пречи да пази отровното произвеждане на Топлоелектрическа централа " Брикел " непременно - Янев не е мислил за това кой е притежател на централата, не познавал Христо Ковачки и не знаел дали е олигарх - отишъл на среща във въглищната централа, която " обогатява " въздуха на Стара Загора, тъй като му писали служащи. Спокойно, скоро ще се срещнат и с Ковачки. " Съмишлениците " му от Земеделския национален съюз деляха парламентарна група с " Лидер " и Бареков до преди пет години.

Иначе генералът още помни " времето, когато бяхме 9 милиона " и знае по какъв начин да върне часовника обратно. За да не изпадне в основната роля на вица за Тодор Живков ( " И деца ще ви направиме, ха-ха! " ), предлага бързо чиновническо решение на казуса с недобора в персоналния състав на нацията.

БГ Възход ще раздава паспорти на 3 милиона души от " обичайни диаспори " против заричане да заплащат налози в България за 5 години и против " безплатно " разпределяне на 1 декар земя за строителство на селски къщи.

Корупционният скандал към съучредителя прозира зад втората радикална иновация - основаване на " честен коректив и репутационна тежест на претендентите за депутати ".

Ако Слави Трифонов несполучливо респектираше фрагментите на Има Такъв Народ с детектор на лъжата и заявления за преданост (а други по-комбинативни водачи - с насилствени подписи за обезпечение на заеми), Янев счита да държи своите депутати виновни пред Отца, Сина, Светия дух и Тристранката.

Кандидатите на БГ Възход щели да дават отговор не пред водача или гласоподавателите си, а пред " политически ръб с надпартийни представители от Българската православна черква, Българска академия на науките, Българската стопанска камара, бизнес организации и синдикати ".

Евентуалните избраници щели да поемат " честен ангажимент да изоставен Народното събрание, в случай че изгубят доверието на борда ".

Конституционният принцип, че един път определени, депутатите съставляват целия народ и не може да се обвързват със наложителен мандат, тук очевидно не важи. Не важи и експлицитната възбрана за профсъюзите да правят политическа активност, присъща единствено на политически партии.

Дори уставът на църквата не разрешава на клирици да вземат участие в партийна активност или предизборни акции, какво остава за кастинг и съдилища за корумпирани депутати.

" Можем дружно. Всички, които желаеме по лицата на българските жители да греят усмивки ", декларира Стефан Янев с мрачната физиономия на старшина, който раздава команда за уборка на снега по плаца.

А до изборите остава цяла безкрайност.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР