Майката на Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на

...
Майката на Орлин Владимиров, който е подсъдим за убийството на
Коментари Харесай

Орлин и убитата Евгения имали 90 000 лв. за жилище, майка му изтеглила парите за сметки

Майката на Орлин Владимиров, който е обвиняем за убийството на жена си Евгения, открита на 13 ноември 2021 година в куфар край Перник, изтеглила пари на младото семейство, които били за жилище, с цел да покрие битовите им сметки, а и да заплати на юристи.

Това описа самата Боряна Владимирова, която беше разпитана в Софийския градски съд по делото против сина си Орлин и брачна половинка си Пламен Владимиров, предава " 24 часа ".

Според прокуратурата той оказал помощ на сина си да укрие убитата Евгения. Направил го като извозил куфара, където била напъхано тялото на младата жена до Перник, и в околност край града, го изхвърлил. През есента на 2021-а Евгения изчезна и беше открита мъртва месец по-късно.

Въпреки че Боряна Владимирова е близка родственик на двамата подсъдими и като такава законът разрешава да не свидетелства, тя даде показания. 

Жената не знаела за проблеми в брака им. Научила, че снахата е изневерила, откакто Евгения към този момент била мъртва.

Синът ѝ не бил споделял. Според нея откакто Евгения изчезнала, той бил доста под напрежение, очите му били зачервени.

Евгения и Орлин имали намерение да си купят апартамент. Според Боряна Владимирова със сума им помогнала нейната майка, събрали и от другари. Не били желали от родителите си. Сумата от към 90 хиляди лв. била преведена на вложителя. След ареста на Орлин, тя се срещнала със строителя да изиска да върне парите, тъй като нямала опция да изплаща ипотека. Орлин й дал пълномощие в ареста, както и достъп до сметките си във фейсбук, интернет банкирането, пощата.  През януари 2022 година строителят върнал импортираните към 90 хиляди лв., а Владимирова ги употребила за покриване на сметките и адвокатските възнаграждения. 

Около сумата имаше много въпроси от страна на поверениците на околните на Евгения. Питаха я и защо не е дала част от тези пари на невръстния наследник на Евгения и Орлин. За детето се грижи братът на Евгения.

Бабата на момченцето изясни, че желала да му открие банкова сметка, само че в банката трябвало да показа автентичен акт за раждане, а тя нямала подобен. Писала на брата на Евгения по какъв начин да помогне с пари, но той й дал отговор да лежи в пандиза. Тя не е виждала внука си от задържането на Орлин. Не желала да го разстройва.

Самата Владимирова научила, че снаха й е убита, когато била арестувана. Тя също е задържана за няколко часа след откриването на тялото на Евгения,  само че след това е освободена.

Делото продължава с показване на експертизите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР