Майката на малтретираното 5-годишно дете да остане в ареста е

...
Майката на малтретираното 5-годишно дете да остане в ареста е
Коментари Харесай

Малтретираното 5-годишно дете в Пловдив: Освен сигнала от роднина - друг не е сигнализирал

Майката на измъчваното 5-годишно дете да остане в ареста е поискала прокуратурата в Пловдив. Това потвърдиха за bTV от обвиняването след решението на съда с най-тежката мярка да бъде единствено пастрокът на момченцето.

Освен роднината на детето, подала сигнала, никой различен не е алармирал за насилието, в това число и от детската му градина.

Майката е освободена с мярка „ подписка “

Очаква се в четвъртък Окръжният съд да прегледа възражението на прокуратурата и да реши дали майката ще бъде арестувана.

5-годишното момченце се възвръща след интервенцията. С него е обществен служащ. То остава под протекция и в е предпазено жилище.

Сигнали за принуждение преди 9 януари не е имало. Според шефа на организация „ Социално подкрепяне “ учителите не са имали причина да се усъмнят - детето е било на градина при започване на декември.

Те неведнъж са малтретирали физически и вербално момчето

През декември обществените откриха и случай на 7-годишно дете във Врачанско, което живее при безчовечен условия. Засега е ясно, че трима души от личния състав на учебното заведение му ще бъдат осъдени.

От Министерството на образованието обявиха, че учителите са задължени да работят с деца в риск и да алармират при подозрения.

Педагогическият консултант Мариана Иванова, която има подобен опит, споделя, че могат да посетят дома на детето единствено в случай че родителят ги допусне.

За да работи учебен психолог с дете в евентуален риск, също е нужно разрешение.

Според закона освен учителите, а всеки, който знае, че дете се нуждае от протекция, е задължен да уведоми виновните институции.

В противоположен случай са планувани наказания. За 2023 година има шест формирани акта за това.

Ето на какъв телефон може да подавате сигнали за деца в риск. Сигналите са анонимни:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР