Майката на Алексей Навални - Людмила - направи лично обръщение

...
Майката на Алексей Навални - Людмила - направи лично обръщение
Коментари Харесай

Майката на Навални се обърна към Путин: Върнете тялото на сина ми, за да го погреба като човек

Майката на Алексей Навални - Людмила - направи персонално послание към Владимир Путин да позволи освобождението на тялото на починалия ѝ наследник.

В същото време, съветските медии оповестяват, че братът на Алексей - Олег Навални - е разгласен за общонационално търсене от съветската полиция.

Роденият през 1983 година Олег е пуснат в базата данни на съветското Министерство на вътрешните работи без изтъкване на причина. В регистъра се загатва единствено, че той към този момент е бил обявяван за търсене по по-старо дело.

69-годишната жена е записала видеото, до момента в който стои пред вратите на наказателната колония, в която Алексей Навални почина на 16 февруари.

" Вече пети дне не мога да видя сина си. Не ми разрешават да взема тялото му. Дори не ми споделят къде се намира той. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на този въпрос зависи единствено от вас. Дайте ми най-сетне да видя сина си. Настоявам за неотложно освобождение на тялото на Алексей, с цел да мога да го погреба като човек ", споделя Людмила Навалная.

Standing outside the prison where he died last Friday, Alexei Navalny`s mother Lyudmila asks Putin:

" For five days I can`t see him, they won`t give me his body or even tell me where he is. Let me see my son at last. Release Alexei`s body at once so I can bury him with dignity. "
— max seddon (@maxseddon)
Възрастната жена се намира в град Харп от 17 февруари, когато ѝ беше връчен смъртния акт на Алексей Навални.

Първоначално тя е известена, че тялото му е откарано до моргата на Салехард, само че когато тя е отишла на място, с цел да вземе сина си, чиновниците са отрекли той да е при тях.

Според сътрудничката на Навални Кира Ярмиш, прокуратурата е отказала да даде тялото на роднините му, до момента в който тече " инспекция ".

Над 69 000 души са се присъединили в подписка на правозащитната организация " ОВД-Инфо " с зов към съветските управляващи да не издевателстват над фамилията на Алексей Навални и да им разрешат неотложно достъп до тленните му остатъци.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР