Майкъл Смит е новият световен шампион на PDC! 32-годишният англичанн

...
Майкъл Смит е новият световен шампион на PDC! 32-годишният англичанн
Коментари Харесай

Майкъл Смит покори световния връх в дартса

Майкъл Смит е новият международен първенец на PDC! 32-годишният англичанн най-сетне сбъдна огромната си фантазия и подвигна най-ценния трофей в професионалния дартс, побеждавайки на финала в “Александра Палас ” не кого да е, а трикратния международен първенец Майкъл ван Гервен със 7:4 сета в своя изгода. Така “Булибой ” взе реванш за изгубения от ниделандеца край в този шампионат през 2019 година.

Майкъл Смит наподобява към този момент се отърси от прокобата, която тегнеше над него през годините. Той имаше осем изгубени финала в огромни шампионати, само че всичко това към този момент е зад тила му, откакто първо в края на ноември подвигна трофея на Големия шлем по дартс, а в този момент към този момент е собственик и на международната купа.

По пътя си до финала “Булибой ” отстрани поредно Нейтън Рафърти (3:0), Мартин Шиндлер (4:3), Джо Кълън (4:1), Стивън Бънтинг (5:3) и Габриел Клеменс (6:2).

На финала обаче за Смит предстоеше най-големият тест в лицето на играещия превъзходно в шампионата Майкъл ван Гервен. Въпреки това англичанинът наподобява не се тормози от това предизвикателство и продължи да играе на доста високо равнище, което в последна сметка му донесе и триумфа.

В началото мачът потегли сет за сет, като никой не успявааше да вземе по-сериозна преднина. Особено впечатляващ бе третия лег във втория сет, в който и двамата играчи имаха късмет да създадат 9-дартов лег. Ван Гервен обаче пропусна двойно 12, до момента в който Смит бе непогрешим и записа и това достижение на сметката си, което още повече подвигна самочувствието му.

Срещата бе равностойна до резултат 4:3 в интерес на Смит, когато последва внезапен спад в играта на Ван Гервен, който в идващите два лега имаше пагубни междинни стойности от 91 и 80 точки, а “Булибой ” незабавно е възползва и дръпна в резултата до 6:3.

“Майти Майк ” съумя някак да се съвземе от шока и завоюва идващия сет, с цел да понижи изоставането си на 6:4. Той поведе и в единадесетия сет с 2:0 лега и имаше късмет да стопи още повече разликата с съперника си, само че още веднъж настъпи срив в играта му, до момента в който Смит сподели здрави нерви и направи цялостен поврат до 3:2, с което завоюва сета и мача за крайното 7:4 в своя изгода.

Англичанинът приключи мача със междинни стойности от 100 точки, против 99 на Ван Гервен. Смит хвърли 22 максимума, до момента в който съперникут му бе с 15. При чекаутите преимуществото също бе за “Булибой ” с 47% сполучливи хвърляния, при 38% за нидерландеца.

Така след два изгубени финала Майкъл Смит най-сетне покори международния връх. С този триумф той си заслужи и чек на стойност 500 хиляди Паунда, до момента в който Ван Гервен ще се задоволи с 200 хиляди за второто си място.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР