Майкъл Коен, адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, се

...
Майкъл Коен, адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, се
Коментари Харесай

Адвокат на Тръмп се е срещнал с руски олигарх малко преди встъпването на президента в длъжност

Майкъл Коен, юрист на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, се е срещнал със обвързвания с Кремъл съветски олигарх Виктор Векселберг в Ню Йорк, по-малко от две седмици преди встъпването на президента в служба, съобщи Ройтерс, цитирайки информиран източник.

По време на полемиката в офиса на Коен 11 дни преди церемонията по встъпването в служба на Тръмп, юристът и олигархът са обсъждали подобряването на връзките сред Москва и Вашингтон и са се уговорили да се срещнат още веднъж на церемонията, заяви в. " Ню Йорк таймс ", цитирайки Андрю Интратер, американец, който е участвал на срещите и управлява вложения на Векселберг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник, поискал анонимност, е удостоверил информацията на в. " Ню Йорк таймс ".

Фирмата на Интратер " Колъмбъс нова " е дала на Коен консултантски контракт на стойност 1 милион $, който сега се проверява от федералните управляващи на Съединени американски щати. Специалният прокурор Робърт Мълър организира следствие на хипотетичните контакти на Тръмп и помощниците му с Русия, преди и след президентските избори през 2016 година. В същото време федерални прокурори проверяват финансовите и бизнес каузи на Коен.

Интратер съобщи, че Векселберг не е давал указания да наема Коен за съветник.

Малко по-рано самият олигарх беше разпитван от сътрудници на ФБР, работещи по воденото от Мълър следствие. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР