Майкъл Иванов с КТМ се нареди на 10-то място в

...
Майкъл Иванов с КТМ се нареди на 10-то място в
Коментари Харесай

Майкъл Иванов с 10-о място в първия кръг от европейския шампионат по мотокрос

Майкъл Иванов с КТМ се подреди на 10-то място в първия кръг от европейския шампионат по мотокрос в клас EMX 250 cc, който се организира във Англия. Българинът завоюва 22 точки, откакто приключи на 12 място в първия манш (9 точки) и на 8-мовъв втория (13 точки) и по този начин влезе в топ 10 и в генералното класиране.

Победител е Алберто Форато с „ Хускварна “. Унгарецът беше най-бърз и в двете пробягвания на трасето и завоюва оптималния брой точки – 50.

Заедно с европейското състезание, на същата писта се организира и втория кръг от шампионата на планетата в същата дисциплинираност.

В клас MXGP Петър Петров с КТМ завоюва първата си точка в шампионата, откакто финишира 20-ти в първия манш. Във втория, водачът от Севлиево зае 21-та позиция. Българинът е на 23-то място в генералното нареждане за кръга.

Шампион стана Антонио Каероли с КТМ с актив от 47 точки (1-во място в първия манш – 25 точки и 2-ро място във втория – 22 точки). След две съревнование италианецът е водач и в генералното класиране от 97 точки. След като пропусна първия кръг в Аржентина Петров е 26-ти с 1 точка.

В клас MX дебют на международно състезание направи Хакан Халми. Пилотът с КТМ падна след третата обиколка в първия манш и не започва във втория.

Следващият кръг от двата шампионата е на 31 март в Холандия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР