Майкъл Фаулър. Снимка: Метро Българка отказа да наеме 39-годишен мъж

...
Майкъл Фаулър. Снимка: Метро Българка отказа да наеме 39-годишен мъж
Коментари Харесай

Британските медии гръмнаха! Докъде се докарахме?! Българска шефка отказа работа на британец, защото не е българин

Майкъл Фаулър. Снимка: " Метро "
Българка отхвърли да наеме 39-годишен мъж на работа във Англия единствено тъй като е британец. За скандалния случай описа пострадалият Майкъл Фаулър пред локалното издание " Метро ", представен от Dnes.bg. Консултантката по наемане на работа Пламена Иванова беше уволнена поради абсурда.

Шофьорът на тежкотоварни коли кандидатствал за работа във компания, чиято централа се намира покрай дома му в графство Уилтшър. В електронната си поща обаче получил отвод с аргумента, че на тези позиции не се наемат британци.

Компанията разгласи, че е " изцяло шокирана " от дейностите на Пламена Иванова, която дава отговор за наемането на нови чиновници.


Майкъл Фаулър. Снимка: " Метро "

" Нито един претендент не може да получи отвод поради неговата народност, етническа принадлежност, пол или полова ориентировка ", показва компанията.

Майкъл Фаулър също останал шокиран, тъй като от 12 години работи като водач и по думите му неговите сътрудници са от целия свят.

Мъжът кандидатствал по обявата, тъй като с изключение на дълготраен опит британският език му е майчин, а владеенето му било категорично посочено изискване в обявата. Там пишело още, че претендентите би трябвало да бъдат жители на Европейски Съюз, само че не изключвало британци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР