Майка, зарязала 9-годишния си син сам на улицата да проси

...
Майка, зарязала 9-годишния си син сам на улицата да проси
Коментари Харесай

Майка заряза детето си на улицата, то хвана СПИН

Майка, зарязала 9-годишния си наследник самичък на улицата да проси измежду зима, да взима опиати, а след това да се разболее от СПИН, се размина с 1000 лв. санкция.

Това е единствено едно от общо 7-те каузи за родителска немарливост, решени през предходната 2018 година, оповестява " Телеграф ", представени от Трафик Нюз.

Справка в Националния център по публично здраве и разбор демонстрира, че през предходната година общо 65 деца са починали при произшествия. Съдилищата у нас са осъдили 8 души за родителска немарливост, множеството на санкция или пробация с публично неодобрение - прочитане на присъдата по радиото.

Само една жена е била пратена зад решетките за 4 месеца при общ режим поради обременено правосъдно минало.

Едва през март предходната година Софийският градски съд се произнася по случай от февруари 2011 година Тогава ромка с общо 12 деца оставила едно от тях единствено у дома. 9-годишният Сашко ходело да проси на " Сточна гара " с други деца. Било голо, гладно и мръсно. Започнало да взима опиати, да диша лепило. Майка му въобще не се интересувала от него. От делото излиза наяве, че детето в никакъв случай не е стъпало на доктор. Едва по-късно се схваща, че момчето е ХИВ-позитивно. Детето било прибрано от обществените служащи и настанявано няколко пъти в спешни центрове и домове, откъдето бягало неведнъж, с цел да се върне на улицата.

Първоначално майката била оправдана от Софийският областен съд, само че градските магистрати я признали за отговорна и ѝ наложили административно наказване - санкция от 1000 лв..

Единствената ефикасна присъда също е на многодетна майка от малцинствата. Решението е на магистратите в Кърджали. Ромката е пратена 4 месеца в пандиза, тъй като не положила задоволителни грижи за 4-те си деца.

През 2016 година ромката си намерила нов мъж и отпътувала с две от малолетните си деца на село. Другите две оставила в Кърджали, където почнали да просят, с цел да изкарват пари за самун. В същото време майката дружно с другите две деца, също почнали да просят. Децата са били настанени в спешни центрове от обществените служащи. Майката си признала и по този начин съкратила престоя зад решетките. Магистратите ѝ наложили и публично неодобрение - присъдата била прочетена три поредни дни по радиото.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР