Майка насочи общественото внимание към един важен, но сякаш пренебрегван

...
Майка насочи общественото внимание към един важен, но сякаш пренебрегван
Коментари Харесай

Не е късно да променим нещата! Майка отправи силно послание към родителите

Майка насочи публичното внимание към един значим, само че като че ли подценяван проблем. Храните, които децата си купуват с парите, които им дават родителите за ядене на вън.

Виолета Б. станала очевидец по какъв начин група възпитаници рано заран си купували газирани и енергийни питиета, както и едно от най-обичаните лакомства - чипс.

" Знам, че ще има и хора, които ще ме подлагат на критика, само че не мога да заставам безучастна в това за мен " самоубийство ", написа дамата, която споделя, че има двама сина.

Тя счита, че децата може да избират тези храни от неведение за евентуалните вреди от потреблението им или заради липса на друга опция. Жената насочва вниманието към обстоятелството, че част от децата в страната са с наднормено тегло.

Думите ѝ се поддържат и от статистика, публикувана неотдавна. Споделените на 32-рия Международен конгрес по детско затлъстяване  демонстрират, че 61% от българчетата на възраст сред 7 и 9 са с наднормено тегло и затлъстяване. Специалистите показва, че 50% от тях се след време стават възрастни със затлъстяване.

" От нас родителите зависи какви привички ще създадем на децата си, на какво ще ги научим и по какъв начин те ще живеят. Поне до момента в който можем да им наложим.  Нека мислим за здравето на децата ни!  Не желая като пратя на детето ми кутия с домашна храна да му се подиграват в учебно заведение! ", написа Виолета Б.

" Но не е късно да променим нещата!  Заедно можем! Опитайте! ", приканва тя.

Вижте и цялата позиция на Виолета Б., споделена в обществената мрежа Фейсбук:

  " Добър вечер!  Искам да споделя нещо с Вас, като майка на двама сина. И да помоля майките да извърнат внимание над това, което ще напиша. Знам, че ще има и хора, които ще ме подлагат на критика, само че не мога да заставам безучастна в това за мен " самоубийство "!

Проблемът е от доста време насам и на всички места. И единствено ние родителите можем да го разгадаем!

Тази заран след, като си оставих децата на детска градина, влязох в един хранителен магазин. Там имаше към 10 ученика, които си купуваха закуска.

И познайте каква беше тя?  Чипс с кола - някой от тях с енергийна напитка!

Не бях ядосана, не бях афектирана, само че ми стана жалост за тези деца... Може би не знаят, че това не е закуска?  Може би няма кой да им направи закуска?  Може би аз не съм естествена?

Хора, децата на България са заболели и затлъстели! Не се ли страхувате?  Осъзнайте се!

От нас родителите зависи какви привички ще създадем на децата си, на какво ще ги научим и по какъв начин те ще живеят. Поне до момента в който можем да им наложим.
Нека мислим за здравето на децата ни!  Не желая като пратя на детето ми кутия с домашна храна да му се подиграват в учебно заведение!

Защото и това се случва за жалост!
Тъжно... доста тъжно!
Но не е късно да променим нещата!
Заедно можем! Опитайте!
Лека вечер! "

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР