Майка на две деца от Пловдив се обърна към гражданите

...
Майка на две деца от Пловдив се обърна към гражданите
Коментари Харесай

Малко момченце от Пловдив има нужда от нашата помощ!

 Майка на две деца от Пловдив се обърна към жителите с молба за подпомагане и помощ. Plovdiv24.bg разгласява апела и без редакторска интервенция:

" Здравейте,

Казвам се Люба Алексова и съм майка на двама сина. Тук съм поради дребното ми момче – Стоян, който е 5-годишен.

Той се роди недоносен в края на 7-ия месец. Няколко месеца по-късно лекарите предложиха да стартираме рехабилитация, тъй като изоставаше двигателно. След първата годинка от раждането му чухме диагнозата детска церебрална парализа, а след това, след получен спазъм, и епилепсия.

Стоянчо не може да върви и да се храни самичък и му е нужна непрекъсната помощ в всекидневието.

Има закъснение в говорното развиване, само че е съхранен интелектуално и има огромно предпочитание да бъде по-самостоятелен и да се развива.

Въпреки диагнозата и с помощта на непрекъснатите лечения, детето напредва. От раждането си до през днешния ден, по рекомендация на лекарите, му е правена непрекъсната рехабилитация, също и кислородна терапия, посещава и плуване. През последните две години включихме лечения и с логопед, а от към година върви и на езда.

Преди две години Стоян мина безкръвна интервенция в Сърбия и тя повлия добре на спастичността в мускулите му, само че поради порастването на височина, лекарите предлагат да се повтори.

Важно е да не се прекъсват предписаните лечения, с цел да има късмет детето да бъде по-самостоятелно и до момента сме влагали всички сили и средства, с цел да му ги осигурим. Много огромна част от терапиите се заплащат, както и идна му интервенция в Сърбия, която е планувана за 23.06.2020 година.

За страдание, към този момент не съумяваме да се оправим с разноските и ни е нужна помощ!

Благодарим на всички, които ще ни поддържат! "

Можете да подкрепите акцията в Хелпкарма - " Спешно да подкрепим Стоянчо! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР