Майка и дъщеря сред тютюноработниците от незаконните фабрики застанаха пред

...
Майка и дъщеря сред тютюноработниците от незаконните фабрики застанаха пред
Коментари Харесай

Майка и дъщеря сред тютюноработниците от незаконните фабрики застанаха пред съда

Майка и щерка измежду тютюноработниците от противозаконните заводи застанаха пред съда
19 души, измежду които четири дами, две от които майка и щерка, се изправиха през днешния ден пред Районния съд в Пловдив, който би трябвало да дефинира мярката им за неотклонение, съобщи кореспондентът на БГНЕС.

Обвиняемите са заварени в четирите противозаконни цигарени заводи, разкрити неотдавна в страната - по една в Тутракан и Горна Оряховица и две в Петрич. Има и такива, които са транспортирали продукцията.

По закон подлежат на правосъдно гонене хората, заварени сега на работа в цигарените заводи или такива, арестувани при транспортиране на цигари без данък.

Точно подобен е казусът и с днешните обвинени. По-рано, представяйки обвиняването, окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов очерта картината, при която тези хора са работили. Това са все служащи с опит в тютюнопроизводството, останали без работа при закриване на тютюневи заводи. Те са били транспортирани в коли със затъмнени стъкла, с цел да не знаят къде отиват. Работили са на смени по 15 дни месечно в изискванията на цялостна секретност – прозорци или са липсвали, или са били затъмнени. Нямали са право на връзка със фамилията си, във фабриките, оборудвани с най-модерна техника и основани в изоставени цехове или военни поделения, са живели без право да излизат. За задачата е имало спални пространства, трапезария, фитнес. За работата си са получавали по 1500 лева месечно.

По закон закононарушението им може да бъде осъдено със затвор до 8 години. Всички те са обвинени за държане на акцизни артикули.

Сред арестуваните, които през днешния ден чакат мярката на неотклонение, няма притежатели на фабриката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР