Майка дава единия си бъбрек на болния си син, за

...
Майка дава единия си бъбрек на болния си син, за
Коментари Харесай

Майка иска да дари своя бъбрек, за да спаси сина си

Майка дава единия си бъбрек на болния си наследник, с цел да му даде късмет да живее. Младият мъж е в финален етап на бъбречна непълнота и интервенцията е неотложна.

От година и половина 38-годишният Светлин Красимиров е на хемодиализа по три до четири пъти седмично. Бъбреците му отказали в Германия, където работел и живеел. Получил хипертонична рецесия. Малко по-късно близки го намерили колабирал в квартирата му. Извикали кола за спешна помощ и Светлин чул страшната диагноза - двата му бъбрека не функционирали. Временно го нормализирали и той предпочел да се върне в България.

„ Искахме тук, в България да се състои трансплантацията, тъй като щеше да е гратис, само че не се случи. Казаха, че имам 2 артерии на бъбрека, което за тях е рисковано и по тази причина се обърнахме към турска клиника, от която споделиха, че няма проблем " споделя Светла Недкова, майка на мъжа.

Трансплантацията в Турция коства 55 000 лева Семейството е съумяло да събере 25 000 лева и в този момент има потребност от още 30 000, с цел да живее Светли.

„ Мили хора, не моля за огромна сума. Дарете нещо малко ", помоли Красимир Недков, татко на мъжа.

„ Колкото може, най-малко по левче! Ще бъдем доста признателни. Да можем да спасим Светли ", прикани Светла Недкова.

Семейството към този момент е изгубило едно от децата си преди години.

Нова телевизия, „ Събуди се "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР