Мая Николова е директор “Дялово разпределение и енергийни услуги”в Топлофикация

...
Мая Николова е директор “Дялово разпределение и енергийни услуги”в Топлофикация
Коментари Харесай

Мая Николова: Успяхме да отчетем повече от 97% от клиентите на Топлофикация София в срок

Мая Николова е шеф “Дялово систематизиране и енергийни услуги”в Топлофикация София “ ЕАД. Вижте какво сподели тя за удължаването на периода за възражения по изравнителните сметки за топлинна сила и по какъв начин се е справила "Топлофикация София " с акцията по отчитане:

- Г-жо Николова, през днешния ден изтече удължаването на периода за възражения по изравнителните сметки за топлинна сила. Това се случи по рекомендация на министър Петкова. Защо се наложи това удължение и какво означаваше за потребителите?
- Тази година обстановката беше невиждана минимум по две аргументи - пандемията и ретроактивното понижение на цената на топлинната сила.

Те оказаха съществено въздействие върху отчетната акция. Някои от компаниите за дялово систематизиране срещнаха известни проблеми и не съумяха да приключат отчитането в период.

Това докара до известно закъснение при приемане на изравнителните сметки и по тази причина удължаването на периода беше рационално решение.

- „ Топлофикация София “ също има своя компания за отчитане на уреди за дялово систематизиране. Как се справихте вие с акцията по отчитането тази година?
- Като топлинен счетоводител „ Топлофикация София “ обслужва малко над 35 хиляди консуматори. Тази година мога да кажа, че се справихме доста добре, макар всички провокации.

Веднага след настъпването на края на изключителното състояние, стартирахме процеса по отчитане. В открития от закона период до 10 юли 2020 година успяхме да отчетем повече от 97% от клиентите си.

Под 3% са тези, които не са обезпечили достъп до парцела и надлежно там не сме отчели уредите. Благодарение на сполучливото отчитане, в следствие се постановиха доста дребен брой нови преизчисления на изравнителните сметки.

В същото време, процентът на подадените тъжби, свързани с изравнителните сметки, изготвяни от „ Топлофикация София “ като топлинен счетоводител, е 1.8%. Тези числа са задоволително показателни за работата ни.

Въпреки приключването на периода за обжалване, специалистите на сдружението са разполагаем да дават отговор на зародили въпроси и да коментират информация, без значение от обслужващата ги компания за дялово систематизиране.

Потребителите могат да задават своите въпроси на осведомителните телефони, посредством онлайн каналите, както и на място в центровете за обслужване на клиенти.

Имаме подготвеност, при отправени предложения, да се включим в общи събрания на етажната благосъстоятелност, като по този метод ще можем да дискутираме очи в очи разнообразни зародили въпроси и да бъдем по-близо до нашите клиенти.

- Какви преимущества получават клиентите, които са избрали „ Топлофикация София “ за собствен топлинен счетоводител?
- Основното преимущество е обединяването на цялата информация и всички действия на едно място.

На клиентите не им се постанова да насочат въпросите си един път към компаниите за дялово систематизиране и един път към Топлофикация.

Ако ние сме техният топлинен счетоводител, то тогава разполагаме с цялата информация и можем да им спомагаме от началото до край, без да има медиатор посред ни.

Само от нас клиентите могат да получат информация по всички стадии на отчитането и правенето на изравнителните им сметки, както и информация по настоящите им фактури.

Това им дава опция навреме да подадат заявки за промяна на прогнозните месечни количества сила за отопление и топла вода.
Освен това, като топлинен счетоводител, предлагаме и спомагателни услуги, посредством които да подсигуряваме дейно потребление на топлинната сила и усъвършенстване на сметките за парно.

Част от спомагателните услуги са: Енергийно проучване на постройката с термовизионна камера, посредством която образно може да се види от къде се губи топлината.Система за отдалечен месечен доклад на потреблението на топлинна сила.Поставяне на спомагателен модул за осъществяване на непрекъснат онлайн надзор и отчитане на всички уреди за дялово систематизиране, в това число общия топломер и водомер за топла вода в абонатната станция. В последните две години предлагаме и нова енергийна услуга - „ Управление на силата “. Тя е предопределена за публични и офис здания, учебни заведения, детски градини, болнични и здравни заведения.

С помощта на системата се усъвършенства потреблението, без да бъде нарушаван топлинният комфорт, а разноските за отопление и топла вода доста понижават.

Непрекъснато се стремим да покачваме качеството на предлаганите от нас услуги. Доказателство за това е фактът, че от ден на ден клиенти ни избират за собствен топлинен счетоводител.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР