Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за

...
Мая Манолова все пак се спуска в кметската битка за
Коментари Харесай

Сензационна версия за Мая Манолова и местните избори. Тя

Мая Манолова въпреки всичко се спуска в кметската борба за София. Омбудсманът ще разгласи кандидатурата си за кмет на 4 септември, предава Дарик.

Тя ще бъде издигната не от Българска социалистическа партия, а от предприемчив комитет. Софийската организация на соцпартията е в подготвеност да поддържа Манoлова и да го разгласи публично на своята конференция по-късно.  

Според източници от " Позитано 20 " диалозите с омбудсмана са водени от ръководителя на БСП-София Калоян Паргов, а Корнелия Нинова нямала  никакво отношение към процедурата.

Нинова обаче нямала нищо срещу Българска социалистическа партия да поддържа Мая Манолова и от в този момент е изразила подготвеност при възможна победа социалистите да работят с нея. Самата Манолова към момента мълчи за окончателното си решение, само че към този момент разгласява доклад за активността си като омбудсман за миналите 4 години.

Очаква се омбудсманът да излезе в неплатен отпуск за акцията. По закон Манолова не е длъжна да напусне поста на публичен бранител, до момента в който не бъде определена на новата служба.

Кандидатурата на омбудсмана няма да бъде одобрена на идния пленум на Българска социалистическа партия във вторник, когато ще се гласоподават първите стотина номинации на алените. Социалистите ще оповестят на пленума си на 11-ти септември дали Манолова ще бъде повдигнат претендент, подсилен от тях.

Петима депутати на Българска социалистическа партия се впускат в кметската конкуренция. Това са Пенчо Милков в Русе, Светослав Владимиров в Перник, и Николай Тишев, номиниран в Бургас. Друг народен представител и някогашен кмет - Кольо Милев, към този момент беше номиниран от социалистите в Сливен. Колегата му от парламентарната група Тодор Байчев ще нападна кметската позиция в Карнобат.

 

Ямболските червени издигнаха за кмет общинския водач на Българска социалистическа партия Катя Георгиева, а във Варна социалистите няма да играят с партиен претендент. Заради вътрешнопартийните проблеми в морската столица Българска социалистическа партия търси вид за непартийна кандидатура. В Добрич партията номинира настоящия секретар на общината Соня Георгиева.
 
Бившия зам. кмет на Търговище Рая Матева е кандидатурата на Българска социалистическа партия и АБВ в общината. Двете партии стоплиха връзки и се явяват дружно на кметския избор на доста места в страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР