Матс Виландер смята, че няколко събития от последните седмици са

...
Матс Виландер смята, че няколко събития от последните седмици са
Коментари Харесай

Виландер: Джокович вече е основен фаворит за титлата на Ролан Гарос


Матс Виландер счита, че няколко събития от последните седмици са трансформирали съотношението на силите сред Новак Джокович и Рафаел Надал и сърбинът към този момент е главен любимец за идния Ролан Гарос. Френското държавно управление анулира „зелените“ документи от 14 март, което ще разреши на Джокера да играе в Париж, а в това време Надал получи травма, поради която ще пропусне огромна част от сезона на клей.

Виландер счита, че в случай че Джокович се показа мощно на шампионатите в Монте Карло и Белград, доста мъчно ще се откри състезател, който да го спре на Откритото състезание на Франция.

„Джокович ще замине за Монте Карло добре отпочинал както физически, по този начин и душевен. От физическа позиция той имаше опция да възнамерява и организира тренировките си тъкмо по стремежи от него метод, без да бъде притискан от претрупан график. Със сигурност му се е желало да играе повече, само че в случай че взе участие в три шампионата преди Ролан Гарос и запише 10 или 15 мача, сигурно ще дойде в Париж като главен любимец за титлата“ – разяснява Виландер за Евроспорт Швеция.

Трикратният първенец на Ролан Гарос счита, че травмата на Рафаел Надал съществено накланя везните в интерес на Джокович. Испанецът стартира сезона с 20 следващи победи и три трофеи, една от които на Australian Open, само че след провалянето на финала в Инидън Уелс се оказа, че е получил фрактура на ребро. Тази контузия ще го извади от игра за интервал сред 4 и 6 седмици, като лекарят на Матадора разкри, че оптимистичният вид е той да се завърне за Мастърса за Мадрид.

„Предвид обстоятелството, че подготовката на Рафаел Надал надалеч няма да е идеална, Новак Джокович се трансформира във любимец №1. Както споделих обаче, за него ще е значимо да се показа добре на шампионатите преди Ролан Гарос, с цел да натрупа освен игрова процедура, само че и увереност“.

„Според мен обаче протичащото се е нещо положително. Никой не желае да гледа конкуренция, в която Федерер се възвръща от интервенция, Надал е контузен, а на Джокович не му е разрешено да играе в куп шампионати поради нежеланието му да се имунизира. Много се надявам, че един ден още веднъж ще забележим и тримата на корта и в най-хубавата им форма. Може да е единствено за един шампионат, само че в случай че това се случи, този шампионат ще е най-големият в историята на тениса“ – приключи носителят на седем трофеи от Големия шлем.

Ролан Гарос ще се състои от 22 май до 5 юни, а преди този момент се чака Джокович да играе на Мастърса в Монте Карло (10-17 април), както и на ATP 250 шампионата в Белград (18-24 април).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР