Матрак, пълен с вода, е сред хитовите експонати на Агра

...
Матрак, пълен с вода, е сред хитовите експонати на Агра
Коментари Харесай

Глезят кравите с воден матрак

Матрак, цялостен с вода, е измежду хитовите експонати на Агра 2018. Той обезпечава оптимален комфорт на животните, а млеконадоят се усилва. Дрон за разпространяване на торове и други препарати, както и фотоелектронна сортираща машина за разнообразни типове артикули са сред международните новости. 

Иновации от европейски мащаб са мобилна напоителна система и неповторим хедер за бяла беритба и ориз, който прибира единствено зърното и редуцира на половина времето за тази интервенция.

Тенденцията за по-голяма успеваемост се постанова и при селектирането на растения. Български научни институти презентират няколко сорта, които са оригиналност от европейски мащаб. Два типа пасищен райграс - „ Тетрани “ и „ Тетрамис “, дават по-обилна годишна продукция с по-добро качество. С високи добиви   огромно наличие на сладки субстанции се отличава новият вид „ Стела “ на културата стевия, която става все по-предпочитана за развъждане. Високо количество и качество на зърното, резистентност на мраз и заболявания са преимуществата на новия вид ечемик „ Дария “. Дебют на българския пазар вършат слънчогледовите хибриди „ Деведа “ и „ ГТС Теди “, които са лесни за отглеждани и доста продуктивни.

На „ Агра 2018 “ експертите ще се срещнат с разработки на всички научни институти от състава на Селскостопанската академия, ще видят цялостната гама технологии, съоръжение и услуги за агробизнеса, както и профилираната галерия „ БиоАгра “.

На най-модерните посоки в бранша са отдадени и няколко събития от съпътстващата стратегия. Екологичното производството е във фокуса на две конференции за биологично земеделие. Ще бъдат разисквани тематиките „ Фермери на бъдещето - точно земеделие “,  „ Повишаване на успеваемостта в отглеждането на животни “, „ Конкурентоспособно произвеждане на плодове и зеленчуци “.

На мегафорума се очакват над 45 000 гости. Трима от тях ще получат награди, обезпечени от Международен панаир Пловдив - моторна самоходна косачка за райграс „ Маккълък “, бензинова резачка „ Крафт топ “ и водоструйка „ Керхер “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР