Материалните щети след наводнението са големи, очаквам държавата да помогне

...
Материалните щети след наводнението са големи, очаквам държавата да помогне
Коментари Харесай

Радев отиде в Карловско, нарече наводнението резултатите от климатичните промени

Материалните вреди след наводнението са огромни, чакам страната да помогне с каквото може, сподели президентът Румен Радев, откакто посети наводнените обитаеми места в региона на Карлово.

Най-важно е да продължат огледи, с цел да се уверим, че няма хора в риск. Знаем и от преди, очевидно и в бъдеще ще имаме сходни провокации, би трябвало да се мисли в вероятност за екипи за спешна предварителна защита. Трябва да има доста добре готови експерти, уточни президентът.

По думите му това са резултатите от климатичните промени. 

" Виждате какви са резултатите от климатичните промени. Не можем да си затваряме очите пред истината. Дирекции за спешни помощи би трябвало да има в други центрове в страната ", означи още Румен Радев.

И добави, че в този момент е належащо да се обезпечи храна и вода за останалите без дом. Също по този начин изясни, че следва да се опишат вредите.

" Трябва да има засилена защита, с цел да не се позволен обири от домовете на хората. Междуведомствената комисия би трябвало да се погрижи тези вреди да бъдат покрити ", отбеляза президентът.



" Ще бъде обезпечена интензивна защита, с цел да може хората, които са напуснали домовете си да не се тормозят за имуществото си ", каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който също беше в Карловско дружно с Радев.

И двамата изрекоха своите благодарности на избавителните екипи.

Малко по-рано пред " Нова телевизия " Демерджиев заяви, че стартира инспекция дали осъществената сеч в региона също е причина за наводнението.

Първите евакуирани бяха избавени с летателна техника на Министерството на защитата. Петнайсет души са в лечебни заведения. Днес стартира оглед на потърпевшите къщи в с. Богдан, уточни вътрешният министър и изясни, че част от евакуираните са в читалището с. Каравелово. За тях са обезпечени храна и медикаменти.

В с. Богдан към момента има непроверени къщи, това ще стане след отдръпването на водата. Няма починали при бедствието, няма и съществено потърпевши, сподели Демерджиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР