Матео Беретини се представи на добро ниво за страната си

...
Матео Беретини се представи на добро ниво за страната си
Коментари Харесай

След повече от месец извън Тура: Беретини не загуби нито гейм на старта в Акапулко

Матео Беретини се показа на положително равнище за страната си в дебютното издание на United Cup, като срещна цели четирима представители на международния топ 10 в лицето на Стефанос Циципас, Тейлър Фриц, Хуберт Хуркач и Каспър Рууд, последните двама от които надигра. Впоследствие обаче нещата за италианеца на Зеления континент не се развиха по проект и той инкасира петсово проваляне от някогашния номер едно Анди Мъри на старта на Аустрелиън Оупън, откакто в един от мачовете на шампионата пропусна по лековат метод своя мачбол, преди в последна сметка да преклони глава против вероятно най-борбения играч в историята на тениса.

Именно загубата в Мелбърн беше и последната изява на корта за някогашния финалист от Уимбълдън, който си взе известна отмора от Тура, преди през днешния ден, повече от месец след конфликта с 3-кратния първенец от Шлема, да се завърне в игра за АТР 500 шампионата в Акапулко, където преодоля безпроблемно съпротивата на Алекс Молчан, откакто възпитаникът на Мариян Вайда прекрати присъединяване си в мача след единствено 45 минути - 6:0 1:0 и отричане. По този метод международният номер 24 подпечата мястото си във втория стадий на надпреварата и ще срещне " щастливия губещ " Елиас Имер.

Още в самото начало на дуела Беретини стартира да притиска левичаря, като се движеше чудесно по корта и при всяка комфортна опция натискаше топката с вездесъщия си форхенд, което след известна борба му донесе пробив в дебютния гейм на срещата. Сервирането на римлянина беше също толкоз впечатляващо и той можеше напълно да насочи фокуса си върху началния удар на Молчан, като продължи да е по-активният тенисист в атакуващ проект и скоропостижно под знака на множеството си печеливши отигравания се поздрави с още два брейка в актива си, при което " върза геврек " на словака за единствено половин час игра.

С настъпването на втората част международният номер 57 беше покрай това най-сетне да се разпише в резултата, откакто поведе с 40:15, само че физическият дискомфорт, който изпитваше в китката, не му позволяваше да бъде конкурентноспособен в интензивните разигравания и италианецът не се поколеба да осъществя следващия си пробив в мача. С това си деяние Беретини усили серията си на седем следващи гейма на сметката си и при последвалото му заставане на сервис продължи да е все по този начин безсърдечен, което наподобява, се трансформира в задоволителен аргумент за очевидно изпитващия болежка Молчан да се откаже, като по този метод беше даден летящ старт на акцията в мексиканския град за Беретини.

Unfortunately Alex Molcan (wrist) is unable to continue.

Matteo Berrettini advances 6-0 1-0 RET. Get better soon, Alex!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР