Математиката е най-трудният предмет за учениците от V до X

...
Математиката е най-трудният предмет за учениците от V до X
Коментари Харесай

Математиката е най-трудна за учениците

Математиката е най-трудният предмет за учениците от V до X клас. По-малките дефинират като комплицирани също история и география, а по-големите – физика и химия. Това демонстрират резултатите от електронната анкета измежду учениците, проведена от Министерството на образованието и науката (МОН) по отношение на прегледа на образователните стратегии от I до X клас.

В изследването на непринуден принцип и анонимно участваха 5200 деца. Част от тях - 2184 възпитаници, бяха достигнати посредством директна преписка с ученическите препоръки в учебните заведения. 3016 възпитаници се включиха с помощта на Националния съвет на децата към Държавната организация за протекция на детето, оповестиха още от министерството.

Учениците са изразили мнението си за обособените предмети по степента на компликация за научаване, нуждата и смисъла от добитото познание, практическата употреба и метода на преподаване.

Като най-смислена петокласниците и шестокласниците възприемат дисциплината " Човекът и природата ". Независимо че дефинират за най-сложна математиката, те считат, че тя развива мисленето. Въпреки това не са уверени, че ще им е потребна в живота.

Децата от V и VI клас мъчно одобряват прехода от " Човекът и обществото " към двата обособени образователни предмета " География " и " История ". Очевидна е нуждата от усилване на синхрона в образователните стратегии сред двете дисциплини в тези класове. Подобен проблем има и в VII клас при разделянето на " Човекът и природата " на " Химия " и " Физика ". Инвестициите в основаване на STEM кабинети, плановото образование и работата в групи биха помогнали за превъзмогване на тези компликации.

Гимназистите (VIII-X клас) всеобщо не осъзнават практическата изгода от знанията по математика, български език и литература и физика. Те намират за значими и потребни географията и непознатите езици. Учениците с триумф под доста добър 5.20 по-трудно схващат смисъла на изучаваното в учебно заведение.

Учениците от първи гимназиален стадий най-често желаят материалът да бъде обсъждан посредством на практика образци и действителни житейски обстановки, належащо им е и повече време за извършения, изключително по математика.

Гимназистите признават опитите на своите учители да показват образователния материал по разнороден метод, с цел да бъде общопризнат по-добре, в това число посредством потребление на просветителни платформи. Едновременно с това, също като по-малките, те регистрират като сериозен недостиг неналичието на работа в групи и незадоволителното време за схващане и затвърждаване на новите познания. Учениците рядко са ангажирани в планови действия по предмети с огромен брой часове като български език и литература и математика. Почти всички регистрират нуждата от повече извършения.

Работни групи към МОН преглеждат образователните стратегии по всички общообразователни предмети, изучавани от I до X клас. Част от този развой са изследванията на мненията на учители, възпитаници и родители.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР