Математикът проф. Огнян Кунчев очаква следващата вълна на коронавируса да

...
Математикът проф. Огнян Кунчев очаква следващата вълна на коронавируса да
Коментари Харесай

Проф. Огнян Кунчев очаква следващата COVID вълна през декември или януари

Математикът проф. Огнян Кунчев чака идната вълна на ковид да се появи през декември или най-късно през януари месец следващата година. Той има наблюдаване, че мярката за зелен документ значително се съблюдава. Веднага си пролича въздействието на кривата на заболеваемостта, само че заплахата да имаме ново увеличени е доста огромна, в случай че поддържаме ниското равнище на имунизация и не се вкарват други рестриктивни ограничения, сподели пред БиТиВи проф. Огнян Кунчев.

„ Ако държим по този начин, идната вълна може да пристигна края на декември или януари “, предизвести математикът. 
Експерти: Най-малко 10-12 хиляди се заразяват с Коронавирус дневно у нас
„ Няма разлика в клиничното протичане на Делта разновидността и предшестващите го варианти. Няма разлика и в тежестта на признаците. Делта...

По думите на Кунчев сега епидемиологичната конюнктура е по-спокойна, тъй като ноември и декември са месеци на повишаване за всяко простудно заболяване. Той се базира на данни на Национален статистически институт, които са за седмица по седмица какъв брой души са умряли от 1 до 7 ноември са умряли 1991 души. Според формалната картина на умрелите от COVID-19 през същата седмица са умряли към 1100 души. Губят се 900 души, това е така наречен „ свръхсмъртност “, регистрира математикът.

Той добави, че най-малко 50% от тези 900 души са умряли вследствие последствията от COVID-19.

Още:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР