Mate 10 Pro е един от най-популярните смартфони на китайския

...
Mate 10 Pro е един от най-популярните смартфони на китайския
Коментари Харесай

Huawei показа ИИ в Mate 10 Pro, управляващ автомобил

Mate 10 Pro е един от най-популярните смарт телефони на китайския производител Huawei. Телефонът разполага с 6-инчов екран с резолюция 2160х1080 пиксела, двойна камера, 6 GB оперативна памет и акумулаторна батерия с потенциал 4000 mAh.
Но основната специфичност в Huawei Mate 10 Pro е осемядреният чип Kirin 970 с вградена поддръжка на изкуствен интелект. Китайската корпорация реши да тества капацитета на това мобилно устройство зад кормилото на Porsche.

Уеб-изданието Phandroid сподели по този случай, че към сегашен ден опциите на смарт телефоните в региона на изкуствения разсъдък не са огромни. Смартфоните могат да разпознават обекти благодарение на своите камери и това е съвсем всичко.

Специалистите на Huawei взеха решение да покажат мощността на своите разработки благодарение на автомобил. Mate 10 Pro бе оставен да ръководи скъпия Porsche Panamera, на пътя на който бе сложено куче. Задачата на чипа е в точния момент да забележи трудността и да избегне стълкновение. Kirin 970 се оправи без проблеми. Експериментът стартира на 57 секунда.



Китайските експерти споделиха, че това е единствено първата стъпка в развиването на смарт телефоните. В най-близко бъдеще ИИ опциите доста ще набъбнат.

Huawei работи взаимно с китайския интернет колос Baidu в региона на изкуствения разсъдък.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР