Мат Барнард е завършил Станфорд и сега е изпълнителен директор

...
Мат Барнард е завършил Станфорд и сега е изпълнителен директор
Коментари Харесай

Милиардери влагат 200 млн. долара в Plenty

Мат Барнард е приключил Станфорд и в този момент е изпълнителен шеф на един от най-финансираните стартъпи

Още по тематиката
Amazon Spark прилича Instagram с тази разлика, че потребителите могат да купуват продуктите от фотосите

Сумата е с над 400 млн. евро по-малка от регистрираната предходната година

Съоснователят на " Клеймкомпас " Александър Сумин пред " Капитал "

В надпреварата остана единствено един участник, което докара до липса на каквато и да било конкуренция

Компанията получи позволение за тази активност от държавното управление

Компанията няма да автоматизира изцяло веригата магазини

В едвам втория си рунд на финансиране американският стартъп Plenty събра общо 200 млн. $ - най-голямата инвестиция в света на нововъведенията в селското стопанство. Сред най-големите вложители са Масайоши Сон, водача на Alphabet) и.

Ферми в офис здания

" Плодовете и зеленчуците нормално прекарват дни, седмици и хиляди благи на автомагистрали и в хранилища... Храната, която ние предлагаме, е здравословна и неустоима, тъкмо както тази от градината на баба и дядо ", споделя Мат Барнард, изпълнителен шеф и създател на Plenty.

Технологията на Plenty употребява LED светлини, микросензори и сървъри за обработка на данни, с цел да може да се основат зеленчукови ферми на закрито. От компанията настояват, че по този метод могат да употребяват единствено част от ресурсите за поддръжка на елементарна плантация, с цел да отглеждат пресни зеленчуци в сърцето на гъстонаселени градове.

С новите вложения Plenty възнамерява след една година да пусне част от продуктите си в супермаркети в Сан Франциско. " Задвижили сме проекти за ферми в гъстонаселени райони из целия свят ", споделя Барнард за TechCrunch. Засега компанията има единствено две работещи ферми – едната в южната част на Сан Франциско, а другата в дребния Ларами, Уайоминг.

Чисти артикули

" След 10 години изследвания на създателите ни нашата технология е способна да отгледа чиста храна без пестициди или ГМО, до момента в който в същото време понижава разхода на вода с до 99%, което прави локалното произвеждане (на плодове и зеленчуци) допустимо на всички места. Вече сме подготвени да построим мрежа от ферми и да помогнем на хора от целия свят ", прибавя Барнард.

"
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР