Mastercard и Централна Кооперативна Банка (ЦКБ) АД представят на българския

...
Mastercard и Централна Кооперативна Банка (ЦКБ) АД представят на българския
Коментари Харесай

ЦКБ първа въвежда Калкулатора на Mastercard за въглерод в Югоизточна Европа

Mastercard и Централна Кооперативна Банка (ЦКБ) АД показват на българския банков пазар ново цифрово решение, което ще помогне на клиентите да мерят и ръководят своя въглероден отпечатък. Калкулаторът за въглерод на Mastercard мониторира другите артикули и услуги, закупени от клиентите с дебитни и кредитни карти, оповестиха от банката.

Mastercard, в съдействие с шведската финансово-технологична компания Doconomy, сътвори Калкулатора за въглерод преди няколко години, с цел да даде на потребителите резистентен модел на ползване и информация - по какъв начин, като правят своите транзакции, въздействат върху околната среда и по какъв начин могат да оказват помощ за възобновяване на климата и горите. Повишаването на температурата на планетата има безспорни отрицателни последици - екологичната рецесия се задълбочава, което излага на риск здравето и благосъстоянието на хората, както и на света като цяло.

Сътрудничеството сред Mastercard и Doconomy цели да осведоми клиентите по какъв начин ежедневното им ползване се отразява върху околната среда и климата с генерираните въглеродни излъчвания и да им даде хрумвания по какъв начин да понижат въглеродния си отпечатък. Въвеждайки Калкулатора за въглерод взаимно с Mastercard, Централна Кооперативна Банка АД не просто прибавя скъп актив в своето портфолио и става първата банка в България с сходно решение, само че и декларира позицията си на пионер в битката с отрицателните климатични промени в Югоизточна Европа, показват от банката.

Устойчивият модел е в основата на бизнес развиването на ЦКБ и компанията работи за това приходите да имат цел и идея. Стратегията на банката дава на клиентите цифрови решения с устойчиви модели на избор във всички аспекти на живота.

Калкулаторът за въглерод на Mastercard дава опция всеки картодържател да получи ясна визия за въглеродния отпечатък на всички артикули и услуги, които заплаща. Така клиентите ще ръководят потреблението си по-информирано и отговорно по пътя към по-зелен свят.

" Въвеждайки този резистентен модел на бизнес развиване, ние имаме шанса да отключим силата на нашите софтуерни нововъведения, които да доближат до милиони консуматори и наши сътрудници, с цел да създадем действителни положителни промени. Поздравяваме Централна Кооперативна Банка АД, че е първата банкова институция, която интегрира Калкулатора за въглерод в Югоизточна Европа и става част от самодейността Mastercard Priceless Planet Coalition за възобновяване на 100 милиона дървета ", разяснява Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Защо Калкулаторът за въглерод е толкоз скъп?

За всяка картова трансакция изцяло автоматизираният Aland Index пресмята въглеродния отпечатък (превърнат в метрични единици - еквивалент на въглероден двуокис). Анализът се прави въз основа на цената на покупката и емисионния фактор, който варира за другите браншове от стопанската система и по какъв начин продуктите и услугите са били създадени.

Въглеродният отпечатък е визуализиран за клиентите на ЦКБ АД в мобилното приложение - CCB Mobile . Избраните браншове (според вида търговец), които кореспондират на главните браншове от стопанската система, от които клиентите закупуват артикули и услуги, са разграничени в допълнение в разнообразни категории, (напр.: комунални услуги, храна, превоз и др.). Така клиентите схващат по какъв начин съответната покупка на стока или услуга оказва въздействие и какви дейни дейности да подхващат, с цел да понижат въглеродните излъчвания в своето всекидневие.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР