Масовото ваксиниране по света вече започна, а много епидемиолози предвиждат,

...
Масовото ваксиниране по света вече започна, а много епидемиолози предвиждат,
Коментари Харесай

За първи път: влизаш в заведение само ако си ваксиниран

Масовото имунизиране по света към този момент стартира, а доста епидемиолози плануват, че скоро интернационалното пътешестване ще се случва единствено със документ за сложена ваксина. Такива условия обаче се появиха и на локално равнище – италианецът Микеле Трапани реши, че ще пуска в заведението си единствено имунизирани клиенти.

Това разгласи самият той в персоналния си фейсбук профил. Микеле е притежател на заведение на гарата в италианското градче Кунео. Амбицията му е да трансформира заведението в   “Covid free ”, т.е. чиста зона. Но по какъв начин възнамерява да го реализира?

В обществените мрежи той написа, че всеки, който желае да се наслаждения на вкусна храна, освежаващо пиво и хубава музика в неговото заведение, ще би трябвало да показа документ или QR код, с който да потвърди, че се е ваксинирал против ковид. Според Микеле единствено по този начин може да се подсигурява сигурността на всички гости, като в същото време се възвърне атмосферата в бара.
 
Alcune riflessioni in una giornata di freddo sole… Il momento che stiamo vivendo è forse il più triste per le nostre...
Posted by Michele Trapani on Friday, January 8, 2021
„ Искам управляващите да уважат ПРАВОТО ми да работя. Кафенето ще е Covid free и ще се влиза единствено със документ за сложена ваксина. Искам да ми позволите да се върна на работа... Още през лятото спазихме всички противоепидемични ограничения, с цел да осигурим спокойствието на хората “, написа още Микеле и напомня, че всеки клиент има право на избор къде да отиде.

Решението му обаче бе признато със смесени усеща – някои консуматори в обществените мрежи считат, че методът му е коренен и ще докара бизнеса му до банкрут, а други даже го дефинират като „ фашист “, задето лимитира достъпа на хора без ваксина. Според мнозина обаче е въпрос на време сходни ограничения да се наложат и на други публични места.

 
Вече ще пътуваме с Covid паспорти?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР