Масово недоволство срещу помощите за бежанците от Украйна се шири

...
Масово недоволство срещу помощите за бежанците от Украйна се шири
Коментари Харесай

Врачани: Хората в града ни бедстват, ние се грижим за украинците /снимки/

Масово неодобрение против помощите за бежанците от Украйна се шири във Враца, научи организация BulNews. В последните дни доста от жителите на града споделят в обществената мрежа фейсбук фотоси, показващи мизерията, в която тънат хората у нас. Под постовете се събират стотици мнения на врачани, които се възмущават от обстоятелството, че се оказва помощ на чужденците, само че не и на бедстващите българи.
Повод за лавината от гневни изявления беше болна жена, която при започване на седмицата обикаляше гола центъра на Враца и лежеше по тротоарите. За нея медията ни е писала неведнъж. Жената е с голямо туморно обучение в интимната област и през последните години на няколко пъти е стряскала хората в града. В някои от сигналите до организацията хората са писали даже, че дамата ражда на улицата. Истината е, че с изключение на болестта, тя има и душевен проблеми. Всеки път отхвърля помощта на съгражданите си и на лекарите, които неведнъж са я посещавали.
Въпреки това гледката на окаяната жена разсъни съжалението на врачани и те започнаха да споделят фрагменти и на други бедстващи хора. В редакцията на медията, както и в групите във фейсбук, заваляха сигнали за тънещи в бедност заболели и възрастни хора.
Единият от циркулиращите в мрежата фрагменти демонстрира дефекирала жена, която се разхожда в града. Авторът Ивелина Николова се обръща към ръководещите, като ги приканва да извърнат внимание първо на жителите на България, преди да оказват помощ на чужденците.
„ Ейййй, лицемерни мазни ръководещи, срещали ли сте тази жена, помогнали ли сте ѝ, въобще забелязахте ли я? Или може би би трябвало да е украинка, изпаднала в потребност от гратис спане, храна, медицински грижи и така нататък благинки? Гнус ме от всички Върховен административен съд, благи ръководещи клетата ни татковина “, написа врачанката.
В мненията под поста хората споделят, че дамата от години в това положение и постоянно от метри мирише на урина. Тя има дом в центъра на Враца, само че е с душевен проблеми и по тази причина е изпаднала в това състояние. Старицата не е нападателна и „ няма нищо общо с бежанците, тъй като те имат проблеми от скоро, а тя от край време. Хубаво е в случай че е родена в естествена страна, само че не е и по тази причина си върви необгрижвана докато Бог е решил “, споделят осведомени.
Друг врачанин – Емил Игнатов, пък популяризира фотоси на скитник, латентен на улицата. „ Днес инцидентно видях това по здрач във Враца. Спрях се и замислих, стана ми тъжно, българин, легнал до шахта на Топлофикация в неподготвено легло. Може би цяла зима е живял в шахтата. В главата ми забуксуваха ужасно доста въпроси. След фотосите забелязах и различен човек легнал на метри от него. Състоянието им е по-лошо от бежанците на Украйна сега в България “, написа създателят на поста.
Вижте дребна част от мненията на врачани под изявленията с бедстващи хора в обществената мрежа:

„ Първо украинците да настанят, пък нас кучета ни яли… “

„ Ние другояче оказваме помощ на Украйна, а не виждат какъв брой хора живеят на ръба и имат потребност от помощ!!! “

„ Бежанците имат покрив над главите, топла храна, здравна помощ и така нататък.. Яд ме е, доста ме гняв, за децата на България, за възрастните хора, дали живота си за България!! За нас пари страната няма!! Ние би трябвало да се спасяваме по единично... Жалко, доста тъпо... “

„ Не може да се подкрепя различен народ, откакто нашия народ страда, изнемогва и живее по този метод... Срам е всяко държавно управление в България, гледащо единствено себе си и околните си… Другите кучета ги яли… “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР