Масовият, в южния американски щат Джорджия, отрича да е бил

...
Масовият, в южния американски щат Джорджия, отрича да е бил
Коментари Харесай

Масовият убиец от Атланта отрича да е воден от расистки мотиви

Масовият, в южния американски щат Джорджия, отхвърля да е бил воден от расистки претекстове, предадоха осведомителните организации.

21-годишният Робърт Арън Лонг умъртви осем индивида, в това число шест азиатки, преди да бъде арестуван от полицията. Според някогашен негов съквартирант той се срамувал, че е привързан към секса и посещава такива салони, търсейки полови услуги.

На Лонг бяха повдигнати обвинявания в убийството на осем души. Белият мъж отрекъл какъвто и да било расистки претекст и се самоописал като „ захласнат от секса “. По думите му салоните за разтривки били „ прелъщение “, което желал да отстрани.

Разследването обаче продължава, като представители на правоохранителните органи споделиха, че е прекомерно рано да се вършат дефинитивни заключения.

Масовото ликвидиране обаче ускори страховете на азиатската общественост в Съединени американски щати. Престъпленията от ненавист против нейни представители в страната към този момент се усилиха от началото на пандемията от новия ковид.

Според деятели антиазиатските настроения са били подхранени от някогашния президент Доналд Тръмп, който, до момента в който бе в Белия дом, обвиняваше Китай за появяването на наричания от него „ китайски вирус “.

В отчет американското разузнаване загатва за висока степен на опасност в Съединените щати от склонни да прибягват към принуждение екстремисти, стимулирани от разнообразни мотиви за политическо неодобрение и расови предубеждения, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР