Масовите протести срещу беларуския президент Александър Лукашенко навлязоха в 36-тата

...
Масовите протести срещу беларуския президент Александър Лукашенко навлязоха в 36-тата
Коментари Харесай

Десетки хиляди се включиха в „Марш на героите“ в Беларус, стотици са арестувани


Масовите митинги против беларуския президент Александър Лукашенко навлязоха в 36-тата си вечер. Десетки хиляди недоволни излязоха по улиците на столицата Минск и в други градове и участваха в „ Марш на героите “, отдаден на водача на опозицията Мария Колесникова, което бе изпратена в пандиза.

Протестът скандираше „ Ние сме властта тук “ и „ Свобода “ и стигна до резиденцията на Лукашенко. Полицаите и силите за битка с безредиците се пробваха да пресекат пътя на множеството, само че бяха освиркани с крясъци „ Фашисти “.

Властите използваха бодлива тел, с цел да затворят централния площад в Минск и започнаха да арестуват протестиращи още преди началото на митинга, който, по данни на интернационалните новинарски организации, е събрал 100-150 хиляди души.

Снимки от въздуха демонстрираха голямото голям брой, изпълнило булевардите и площадите в централната част на столицата.

Множеството пое към първокласен квартал, където се намира резиденцията на президента Лукашенко. Откъм полицейския кордон са се чули изстрели, твърди „ Интерфакс “. БиБиСи съобщи, че униформените са стреляли във въздуха за предизвестие.

По-рано в неделя бе обявено, че към резиденцията на Лукашенко се придвижва бронирана техника. На видеа в обществените мрежи се виждат към 10 бронетранспортьора с екипажи. Освен това военна техника бе докарана към площад " Независимост ".

По данни на вътрешното министерство на Беларус в Минск са арестувани към 500 индивида.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР