Масови оставки са подали лекари, сестри и санитари във Втора

...
Масови оставки са подали лекари, сестри и санитари във Втора
Коментари Харесай

Масови оставки във Втора градска болница в София


Масови оставки са подали лекари, сестри и санитари във Втора градска болница в София. От неделя лечебното заведение към този момент е инфекциозна болница като запас за банкет на заболели от ковид.

Неофициално 300 медици са подали молби за овакантяване – над 90%. „ Две седмици липсва информация какво ще се случи с болничното заведение. Хора с 40 години стаж плачат и подават оставки “, сподели пред bTV доктор Георги Тодоров, завеждащ интензивното поделение. По думите му болничното заведение няма готови експерти за лекуване на заболели с тежка дихателна непълнота, няма обезпечена и инсталация и защитни дрехи за медиците.

Повечето лекари в заведението са в предпенсионна или пенсионна възраст. Затова считат, че работата с заболели от ковид би била рискова за тях.

По информация на шефа на лечебното заведение доктор Стефан Узунов молба за овакантяване са подали 85 души, само че 250 остават.

Представители на Българския лекарски съюз тази заран са в лечебното заведение, с цел да договарят с медиците. На място дойде и Йорданка Фандъкова. Столичният кмет разгласи, че няма да се одобряват приемат заболели с ковид, до момента в който няма нужното съоръжение и личен състав.

„ Аз съм подсигурила на управлението на болничното заведение, че няма да има проблем с финансирането. Столичната община посредством бюджета си ще покрие всички разноски на болничното заведение във всеки един миг. Всички нужни защитни средства и нужната инсталация ще бъдат получени в границите на дните, в които тече подготовката на болничното заведение ", съобщи тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР