Масова молитва в двора на евангелистка църква в ромския квартал

...
Масова молитва в двора на евангелистка църква в ромския квартал
Коментари Харесай

Масова молитва на евангелисти в Самоков им докара глоби

Масова молитва в двора на евангелистка черква в ромския квартал на Самоков стана мотив да бъдат наложени санкции и да се образува досъдебно произвеждане за нарушение на противоепидимичните ограничения. В разпространеното видео се вижда огромна скупчване на хора, които се стараят да пазят отдалеченост от 1-2 метра. Пасторът на църквата изясни пред Нова тв, че молитвата била за предотвратяване от ковид.

По негови думи дворът на църквата е към 2300 кв. м и умерено може да побере близо 2000 души. Пред присъстващите пасторът декларира, че се е срещнал с кмета на Самоков, от който е получил позволение за всеобщото мероприятие. Пред Нова тв обаче отхвърли да е имало такава среща. Преди два дни на празника Цветница са се провели две такива молебствия в двора на църквата, защото евангелистите в квартала били доста. Пасторът е безапелационен, че не е направил никакво нарушение и няма защо да бъде санкциониран.

На друго мнение обаче са от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов заяви, че към този момент са санкционирани част от присъстващите, като по-нататък ще има и още глобени. Акт за нарушаване е формиран и на уредниците на всеобщата молитва. Санкцията за такова нарушаване е от 300 до 1000 лева По случая е формирано и досъдебно произвеждане. " За в този момент приказваме единствено за санкция, само че в случай че бъдат открити данни за закононарушение, към този момент се отива на член 355 от Наказателния кодекс. Там има наказване и затвор до 5 години ", посочи комисар Спасов.

В тази връзка районният прокурор на Самоков Ваня Тенева изясни, че се открива дали хората са стоели по време на молитвата на разстояние от най-малко 2 метра и кой би трябвало да понесе отговорността
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР