Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството.

...
Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството.
Коментари Харесай

Защо маслините са полезни за здравето

Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Днес в комерсиалните обекти може да срещнете безусловно всевъзможни разновидности маслинови артикули, маслинен пастет и какво ли още не, основано на маслинена основа.

Вкусните маслини съдържат доста витамини от групата В (главен асистент на нашия мозък и нервната ни система), витамин А (нужен за поддържане на зренето), витамин D (за здрави кости и зъби), витамин Е (защита от нездравословното влияние на околната среда и предотвратява сърдечно-съдовите болести, преждевременното стареене и злокачествени тумори).

Но все-пак най-важно в маслините е маслиненото масло, като наличието в плодовете се колебае от 50 до 80%. То е неповторим артикул, доста богат на ненаситени мастни киселини, които са нужни за снижаването на равнището на неприятния холестерол. Съставките на това масло пазят сърдечно-съдовата система и се ползват за профилактика на атеросклерозата.

Тъй като усъвършенства храносмилането и подтиква апетита, маслините постоянно се сервират като предястие. Добре е да се знае, че в случай че човек изяжда по 10 маслини на ден, ще се защищити отразвиване на гастрит и язва на стомаха.

Доказано е, че маслините обезвреждат всички попаднали в организма токсични боклуци и по тази причина се смятат идеално допълнение към всички типове алкохол.

 Зехтин

Благодарение на линолеевата киселина, която съдържат, маслините и зехтинът са най-здравословната храна за новородените бебета и растящи деца. Недостигът на линолеева киселина води до появяването на закъснение в развиването по време на най-ранното детство и до голям брой кожни болести.

Зехтинът вид екстра върджин е непосредствен до самата маслина във връзка с потребни качества и към този момент е с най-богато хранително наличие. Някои зехтини от този вид постоянно са определяни като студено пресовани, което допуска, че извличането им е било без каквато и да било термична обработка и не са рафинирани.

Според изследване, обхванало пет европейски страни, две лъжички зехтин екстра върджин на ден могат да доведат до обилни здравословни усъвършенствания за в действителност малко време (три седмици).

Вече доста учени и диетолози предлагат потреблението на това количество от златистата течност. Няма потребност обаче да ги приемате като лекарство, когато могат да бъдат добавени към храната за овкусяването ѝ.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР