Маслата набират все по-голяма популярност и свежото масло от евкалипт,

...
Маслата набират все по-голяма популярност и свежото масло от евкалипт,
Коментари Харесай

Масло от евкалипт- как да го използвате в полза на здравето

Маслата набират все по-голяма известност и свежото масло от евкалипт, не остава по-назад.

То е безцветно вещество с доста присъщ усет и аромат. Използването му носи голям брой изгоди за здравето, които са сносно познати и необятно публикувани.

Основните свойства включват противовъзпалителни, спазмолитични, деконгестантни, освежаващи, антисептични, антибактериални, стимулиращи и други лечебни свойства.

Въпреки, че евкалиптовото масло има множеството от типичните характерности на етерично масло, то не е било доста употребявано в ароматерапията в предишното. Малко се знаеше за него на практика до последните няколко десетилетия, защото произходът му е отдалечен и на практика в никакъв случай не е представлявал интерес за мейнстрийма на античния свят.

Този неповторим естествен артикул има мазна и много лека консистенция, с натоварен мирис и внимателен цвят.

Масло от евкалипт- скъп източник на здраве

Едва през последните години многочислените изгоди за здравето от евкалиптовото масло привлякоха вниманието на доста по-широка част от света, инициирайки доста проучвания в потреблението на ароматерапията, както и в стандартната медицина.

Евкалиптовото масло се извлича от пресни листа на вечнозелено и високо евкалиптово дърво. Това растение е научно класифицирано като Eucalyptus globulus и най-често се назовава eucalyptus globulus. Като дървесен тип принадлежи към семейство миртови.

Евкалиптът е родом от Австралия и е публикуван в други елементи на света през последните няколко века, изключително в Индия, Европа и Южна Африка. Въпреки че сега доста страни създават масло от евкалипт в дребни количества, Австралия към момента е главният производител в света.

Поради потвърдените си лечебни свойства, евкалиптовото масло и неговите производни се употребяват без рецепта в доста разнообразни артикули. Има удобно деяние за доста разнообразни болести, ожулвания, обриви, както и за инхалации, кремове и лосиони за кожа или води за уста.

Най-често се предлага потреблението му при:

  • при инфектиране на горните дихателни пътища като хрема, грип, простуда или синузит;
  • при отмалялост и мускулни болки за външна приложимост,
    с ревматични болести за осъществяване на местни разтривки.

Масло от евкалипт- Най-честите здравословни свойства

Благодарение на неповторимите си свойства, евкалиптовото масло се употребява за доста здравословни проблеми и грижи. ( 1 )Нека се срещнем с най-важните от тях.

1. Подпомага заздравяването на кожни увреждания

Евкалиптовото масло има отлични антисептични свойства, които се борят с растежа на бактериите. Приложението под формата на аерозол ви разрешава да създадете добра отбрана на раната и да създадете ефикасна защитна преграда. Поради тази причина това масло се употребява много постоянно за лекуване на рани, язви, изгаряния, както и порязвания и ожулвания.

Освен това е доста скъп съставен елемент на разнообразни мехлеми при ухапвания и ужилвания от инсекти. В допълнение към чудесните си успокояващи качества, той оказва помощ да се защищити отворена рана или кожно неспокойствие от развиването на зараза.

2. Помощ при проблеми с дишането

Евкалиптовото масло е идеално за лекуване на доста болести на дихателната система, изключително кашлица, хрема, болки в гърлото, астма, както и бронхит и синузит. Освен това ви разрешава да облекчите конгестията на носната лигавица.

Това масло се характеризира с естествени антибактериални, противогъбични, антивирусни и противовъзпалителни свойства, което го прави чудесна съставна част в разнообразни медикаменти, които отстраняват респираторни проблеми. ( 2 ) В това отношение то може да бъде чудесна опция на етеричното камфорово масло.

Някои проучвания демонстрират високата полза на маслото при лекуването на вирусен синузит. Пациентите, страдащи от това неприятно заболяване след използването на лекарството с евкалипт, демонстрират доста по-бързо усъвършенстване и по-добро възобновяване от заболяването. Един от методите за справяне с възпаленото гърло е постоянната гаргара с масло от евкалипт и топла вода.

Астмата е доста тревожно респираторно заболяване, което визира доста милиони хора по света. Въпреки че има доста способи за лекуване, един от по-естествените е потреблението на евкалиптово масло.

За задачата е задоволително постоянно да масажирате към 1-3 капки в кожата на гърдите. Много характерният и успокоителен мирис ви разрешава да успокоите лигавицата на гърлото и нежно да разширите кръвоносните съдове, което улеснява достигането на повече О2 до белите дробове. Ето за какво евкалиптовото масло оказва помощ за понижаване на признаците на астма и доста покачва комфорта на дишането.

3. Антидот против умствена отмалялост

Една от най-честите аргументи доста хора да протягат ръка към евкалиптовото масло е приятното му освежаващо деяние. Тo ви разрешава дейно да стимулирате работата на мозъка и да премахнете възприятието на отмалялост. В допълнение към битката с умствената тромавост и възобновяване на силата, то може да бъде ефикасна поддръжка при лекуването на стрес и даже някои психологични разстройства.

В допълнение към умствената отмалялост, евкалиптовото масло е отлично за стимулиране на умствената активност и увеличение на притока на кръв към мозъка.

Тези извънредно скъпи свойства се обезпечават посредством разширение на кръвоносните съдове и по този метод увеличение на притока на кръв и усилване на циркулацията. Повече кръв в мозъка значи по-добра оксигенация и хранене, а оттова и по-голяма мощ на работата му.

Поради това евкалиптовото масло нормално се употребява като естествена форма за възстановяване на ученето посредством ароматерапия. Следователно се допуска, че има позитивна корелация сред използването на евкалиптово масло и нарасналата интензивност на мозъчните функционалности.

4. Ценна помощ при мускулни болки

Евкалиптовото масло е отлично при болки в ставите и мускулите. Масажирането му в повърхността на кожата оказва помощ за издържане на стрес и напрежение. Има натурален аналгетичен и противовъзпалителен резултат, заради което се предлага при пациенти, страдащи от ревматизъм и лумбаго, както и при разтегнати връзки и сухожилия, вдървеност на мускулите, нервни болки и фиброза. ( 3 )

Най-добри резултати се реализират при постоянно масажиране с кръгови придвижвания в проблематичните зони на тялото. Може да се употребява като взаимозаменяемо с, да вземем за пример, масло от арника.

5. Естествена поддръжка в грижа за зъбите

Евкалиптовото масло е изцяло естествено и, което е значимо, доста дейно средство, което ви разрешава да премахнете плаката, да лекувате гингивит и други орални инфекции. Поради бактерицидните си свойства, то постоянно се употребява като дейна съставна част във води за уста, пасти за зъби и други артикули за джука хигиена. Негов натурален сурогат в домашните лекувания може да бъде също толкоз ефикасното масло от риган.

6. Естествен лек против въшки

Благодарение на добре познатите си репелентни свойства, то може сполучливо да се употребява като натурален пестицид, употребен също като естествено средство за лекуване на въшки. Някои от химическите лекувания за въшки могат да бъдат доста мощни и нездравословни за косата, както и да обезпечат доста рискови съставки, които след нанасяне се всмукват през кожата в тялото. Прилагането на няколко капки евкалиптово масло върху скалпа и косата наподобява е доста по-добро и по-малко нездравословно решение. За да се усъвършенства успеваемостта на лечението, постоянно предлага да се употребява с масло от чаено дърво.

7. Помощ в битката с чревните микроби

Евкалиптовото масло е естествено обезпаразитяващо средство и може да се употребява за унищожаване на бактерии от червата. Проучванията демонстрират, че вярно употребяваното масло може да противодейства на резултатите на доста бактерии, микроби и паразити, които могат да се появят в разнообразни елементи на тялото, изключително в чувствителни области като червата.

8. Перфектна грижа за кожата

Евкалиптовото масло, прилагано локално, потвърдено лекува кожни инфекции. Ускорява регенерацията на кожата и обезпечава по-бързо възобновяване на нейната конструкция. Основната му задача е да защищава от инфекции, както и да поддържа здрав и пресен тип.

9. Естествена помощ в битката с диабета

Употребата на евкалиптово масло оказва помощ за управление на равнищата на кръвната захар, тъй че подкрепя лекуването на диабет. Неговите естествени вазодилатиращи свойства му разрешават да усили кръвообращението в цялото тяло, а пациентите с диабет постоянно страдат от липса на съответно кръвообращение, което даже води до ампутация или гибел. Затова си коства постоянно да употребявате евкалиптово масло за масаж на тялото и да вдишвате неговите пари.

10. Антидот за тресчица

Евкалиптовото масло може да се употребява за естествено лекуване на тресчица и понижаване на телесната температура. За по-добър резултат постоянно се комбинира с ментово масло и по-късно се пръска върху тялото на болния.

Други, най-популярни приложения на евкалиптово масло

Все по-често суровината от евкалипт може да се откри в разнообразни медицински артикули и артикули за грижа. Много известен е и измежду последователите на натуралната козметика и ароматерапията.

1. Етеричното масло от евкалипт е превъзходен освежител за въздух

Антисептичните и освежаващи свойства на маслото постоянно се употребяват за ободряване на въздуха в пространства, в това число лечебни заведения. Евкалиптовото масло обезврежда бактериите и микробите от въздуха, поддържайки околната среда в стаята чиста и стерилна.

2. Евкалиптът е чудесна суровина за произвеждане на сапун

Екстрактът от евкалипт е постоянно срещана съставна част в разнообразни типове сапуни, перилни препарати и други почистващи артикули. Използва се поради доста приятния си и ободрителен мирис, който дава чувство за непорочност, както и има антибактериални и антисептични свойства.

3. Масло от евкалипт може да подкрепи лекуването на туберкулоза и пневмония

Натуралното евкалиптово масло се цени на първо място заради свойствата си в региона на битката с вируси и бактерии. Използван локално към региона на гърдите и признат посредством поемане, може да облекчи многочислени признаци и болести на дихателната система. По-специално да способства за облекчение на последствията от туберкулоза, пречистване на белите дробове и понижаване на възпалението.

4. Евкалиптът се предлага за вода за уста

Както към този момент споменахме, това масло е главната съставна част на доста пасти за зъби и води за уста. Досега са извършени забележителен брой проучвания, потвърждаващи високата му успеваемост в битката с микроорганизмите. Доказано е, че евкалиптовото масло може дейно да ускори отбраната и да спре растежа на бактериите, които предизвикват голям брой болести.

5. Евкалиптово масло в сауната

Етеричното масло от евкалипт постоянно се употребява при разнообразни типове СПА процедури. Използва се като добавка към водата при къпане или инхалаторно средство за сауна. Повечето от свойствата на маслото могат да се употребяват както посредством локално приложение, по този начин и посредством поемане на изпарения. Ароматерапията е доста известна приложимост на маслото.

Какво още си коства да знаете за продуктите от евкалипт

Все още има доста неразучени области на евкалиптовото масло, тъй че не би трябвало да се доверявате на всички отчети за неговите резултати. Големи очаквания обаче се свързват с потреблението му при лекуване на алергична сенна хрема, акне, ендометриоза или херпесен вирус.

Използването на етерично масло в ароматерапията непрестанно нараства. Тази неповторима естествена съставна част се съчетава доста добре с доста други етерични натурални масла, по-специално с мащерка, розмарин, майорана, лавандула, кедър и тамян.

Евкалиптово масло – Лечебни грижи

Този артикул може сполучливо да се употребява в доста домашни грижи и лечебни процедури. По-долу представяме най-важните препоръки в това отношение.

Инхалация – За да извършите лекуването, прибавете 5-10 капки евкалиптово масло към гореща вода в тенджера, по-късно се наведете над нея и покрийте главата си с забрадка. Парите би трябвало да се вдишват за към 10 минути със затворени очи.

Масаж – За да извършите лекуването, комбинирайте няколко капки от маслото с почти 10 ml базово масло, да вземем за пример кокосово масло, зехтин или бадемово масло.

Вана – Маслото в количество от няколко капки се смесва със супена лъжица мед и по-късно се прибавя към топлата вода във ваната.

Изплакване на гърлото и устата – Добавете 5 капки масло от евкалипт към преварена топла вода и по-късно изплакнете. Изплакването не би трябвало да се гълтам.

Домашен крем срещу акне – Можете да добавите няколко капки от маслото към обичания си крем за лице и по-късно да разбъркате всичко добре. Благодарение на това козметиката придобива антибактериални и антисептични свойства.

Масло от евкалипт– противопоказания и вероятни нежелани реакции

Важно е да знаете, че евкалиптовото масло, одобрявано в остатък и по неверен метод, може да бъде токсично и да докара до някои опасности за здравето. Може също по този начин да повлияе негативно на други лекувания с естествена медицина, като пречи на техните лечебни процеси. Маслото също не би трябвало да се употребява от бременни дами и кърмачки без предварителна лекарска консултация.

В допълнение, някои хора демонстрират висока алергична сензитивност, това може да аргументи доста притеснителен и рисков атопичен дерматит. Ето за какво, преди да започнете интензивна терапия с масло от евкалипт, постоянно си коства да се консултирате с доктор и да извършите подобаващ тест за алергия.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР