Маските паднат, но само за някои. Прекалено рано е да

...
Маските паднат, но само за някои. Прекалено рано е да
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов с мрачна прогноза: Очаквам ръст на COVID случаите, ваксинацията ще замре


Маските паднат, само че единствено за някои. Прекалено рано е да се радваме, тъй като случаите на болни към момента са доста. Нямаме към момента такава потребност. Не можем да задължим някой да носи маска, откакто става целесъобразно, само че когато имаме скупчване на хора е редно да ги носим, с цел да се предпазваме. Надявам се, че към момента има здрав разсъдък. Това съобщи някогашният шеф на болница „ Пирогов “ проф. от в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31184
На въпрос за какво толкоз доста хора в България починаха от Коронавирус -19, проф. Балтов съобщи, че аргументите за това са сложни. „ Голяма част от тези хора са с хронични болести. Този вирус увреждаше микроциркулацията, което визира всеки орган. Виждаме, че всеки пети има пост Коронавирус синдром. Не е добре, че толкоз доста хора прекараха “, акцентира той.

„ С тази техника и с тези благоприятни условия, които има България лекувахме COVID-19 съответно “, безапелационен е някогашният шеф на болница „ Пирогов “. „ Това, което се направи беше на лимита на силите на всички в системата на опазването на здравето. Всеки има непосредствен болен или умрял от Коронавирус. Винаги сме се стремили да вършим всичко за болните. Подходът към всеки пациент беше самостоятелен “, заключи проф. Балтов.

„ Смятам, че имунизацията ще замре. По думите му Министерство на здравеопазването не прави задоволително за акцията “, предвижда той.

По мотив закриването на Коронавирус отделенията, лекарят съобщи: „ Аз съм доста обезпокоен за моите сътрудници, които работят в тези отделения. Спира финансирането. Никой няма изясненост какво се случва. Заложихме в бюджета 1000 лв. за медиците на първа линия до края на юни. Сега разбираме, че те не са заложени в бюджета “.

„ Личният доктор от на следващия ден няма да може да изписва PCR, ще може да дава направление за експерт, който в случай че реши, ще ви дава направление. Освен това няма да може да се отива в болница, където относително бързо се хващаше Коронавирус. Със сигурност ще има увеличение на случаите през идващия един месец “, изясни проф. Балтов.

Той разкритикува решението на държавното управление за здравното обезпечаване на бежанците от Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР