Маскирани ограбиха заведение в центъра на Шумен посред нощ. Насочили

...
Маскирани ограбиха заведение в центъра на Шумен посред нощ. Насочили
Коментари Харесай

Маскирани ограбиха заведение в центъра на Шумен посред нощ

Маскирани ограбиха заведение в центъра на Шумен измежду нощ. Насочили оръжие към чиновник, взели оборота и избягали. Престъплението е извършено  в към 3.00 часа на 13 септември.

Полицейски екипи и криминалисти пристигнали на място и почнали незабавни дейности за определяне на причинителите. Извършен бил  обход в региона, само че възможните причинители не били открити, предава Българска телеграфна агенция.

Изяснено било, че те били двама, носили маски и ръкавици. Единият насочил револвер към чиновник в заведението, споделил му да не мърда и да съобщи наличния оборот. Другият се насочил зад бар плота, взел парична сума – малко над 1000 лв., след което двамата напуснали заведението. От полицията отхвърлиха да уточнят кое е заведението, в което е осъществен грабежът, оповестяват от полицията в града.

Извършените  голям брой оперативни дейности дали резултат. Малко след 10.30 часа през вчерашния ден като възможен причинител е арестуван 17-годишен локален гражданин, а часове по-късно – 20-годишен шуменец, за който се предполагало, че му е съизвършител. Намерени и конфискувани са голям брой следи и материални доказателства.

Двамата са разпитани и арестувани за период до 24 часа в полицейското ръководство в Шумен. 20-годишният шуменец не е престъпно проявен, а 17-годишният е установяван да държи през 2021 година високорискови наркотични вещества- кокаин. Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на Районната прокуратура в Шумен.

Миналата година през август чиновници на бранш " Противодействие на престъпната престъпност " при ОД на Министерство на вътрешните работи и РУ-Шумен откриха причинител на въоръжен обир в игрална зала в града - 27-годишен мъж от Търговище. Тогава в игрална зала на бул. " Симеон Велики " в Шумен влезнал мъж, който заплашил с револвер работещия в обекта и лишил 350 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР