Мащабното и навременно разследване на Клъстер за свободно слово, медии

...
Мащабното и навременно разследване на Клъстер за свободно слово, медии
Коментари Харесай

Клъстер за свободно слово: Освен на ЧЕЗ, и лиценза на Енерго Про е за отнемане

Мащабното и навременно следствие на Клъстер за свободно слово, медии и публицистика по отношение на закононарушенията в бранш Енергийна Ефективност на трите, считани за монополиста, ЧЕЗ, Енерго Про и ЕВН, довели до пускане на произвеждане от страна на ЕК за несъблюдение на Директива 2012/27/ЕС с действителен риск България да бъде глобена над 1 милиард лв. (разбирайте жителите, като крайни консуматори, посредством сметките за ток) по тяхна виновност, се натъкна на фрапиращи нарушавания на лицензите.
Предвид, че комисията за защита на конкуренцията (КЗК) забрани покупката на активите на CEZ Group от "Инерком Груп ", с цел да не докара до определяне или усилване на господстващото състояние на обединената група, по кое време комисията ще прегледа неведнъж по-голямата централизация и господстващото състояние на Енерго Про при производството и доставка на едро на електрическа сила от хидроенергийни централи?
Само преди няколко години "Енерго-Про България " ЕАД влезе във притежание като едноличен притежател на "ВЕЦ Енергия холдинг " ЕАД и притежаваните директно от сдружението водноелектрически централи: - Водноелектрическа централа "Пирин ", Водноелектрическа централа "Спанчево " - обединени в каскада "Пиринска Бистрица ", Водноелектрическа централа "Катунци ", Водноелектрическа централа "Огоста ", Водноелектрическа централа "Самораново ", Водноелектрическа централа "Бистрица " с каскада от осем мини ВЕЦ-а и Водноелектрическа централа "Славово ", и Водноелектрическа централа "Карлуково ".
Не е ли налично хоризонтално припокриване сред дейностите на фирмите, благосъстоятелност на Енерго Про, в концентрацията на пазара на произвеждане и доставка на едро на електрическа сила от хидроенергийни централи?
Не са ли налични в сдруженията, притежавани от Енерго Про, и отвесни резултати на пазарите, ситуирани надолу по веригата на пазарите на систематизиране на електрическа сила, на снабдяване/доставка на електрическа сила, на търговията с електрическа сила и на обвързваните с търговията услуги по съгласуване на балансиращи групи, както означават от Комисия за защита на конкуренцията, за покупката на активите на CEZ Group от "Инерком Груп "?
Не са ли налични основни отвесни резултати, които водят до доста преимущество на съсредоточените в групата на Енерго Про компании пред техните съперници, което от своя страна попречва ефикасната конкуренция на електро енергийния пазар и води до монополните последици при образуването на цените, на които сме очевидци всекидневно?
Пуснали сме публични запитвания до всички представени страни, монополистите и държавните институции. След приключване на законоустановените периоди за отговор и окомплектоване на следствието ще сезираме по надлежния ред способените национални проверяващи органи както и ЕК стартирала производството против България!!!
Няма да позволим още веднъж жителите да заплащат за безхаберието от страна на страната по отношение на енергийните монополисти и на процедура да бъдат ограбени!!!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР