Мащабна среднощна акция за бракониери в Бургас. След близо 6-часово

...
Мащабна среднощна акция за бракониери в Бургас. След близо 6-часово
Коментари Харесай

Мащабна среднощна акция за бракониери в Бургас

Мащабна среднощна акция за бракониери в Бургас. След близо 6-часово следствие инспектори от Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури в Бургас откриха към 4 км противозаконни мрежи в бент. Мандра, както и стотици килограми риба, заяви Българска национална телевизия.

Акцията на инспекторите в територията на бент. Мандра е почнала късно нощес. Цяла нощ 7 чиновници от Агенцията по риболовство и аквакултури са били по следите на бракониери. Открили са близо 4 км мрежи с улов.

"Намерената риба е към 250 кг, дарена е на Социалния патронаж в Камено, а мрежите са конфискувани. Рибата е сребриста - каракуда и платика ", разяснява инж. Сергей Костадинов, гл. секретар на ИАРА-Бургас.

По думите на Константин Дамянов, нач. отдел за Черно море-Варна, Добрич и Бургас, са издавали всички мрежи, които са намерили във водата.

Според любители-рибари противозаконното стартиране на мрежи в бент. Мандра зачестяват.

"Пускат ги вечерта към 1:00-2:00 ч., до момента в който риболовците дойдат и те са изчезнали. Но някои хора ги виждат, само че ги е боязън да се оплачат на органите на реда ", изяснява един от риболовците.

Все още причинителите се търсят. От Агенцията по риболовство и аквакултури акцентират, че ускоряват контрола във всички водоеми, както и в морето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР