Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с

...
Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с
Коментари Харесай

Мащабна полицейска операция се провежда в Силистренска област

Мащабна профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с наркотични субстанции, е в ход от 00:00 часа на 7 декември в Силистренска област. За акцията, която се организира на територията на цялата страна, детайлности оповестиха на брифинг шефът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков, окръжният прокурор Ивелин Чафаланов и административният началник на Районната прокуратура Веселина Милушева.

Според изнесените на брифинга данни към 10:00 часа на 08 декември са осъществени инспекции на 320 МПС, 440 лица, 29 питейни заведения и 19 учебни региона. Задържани са 5 лица за закононарушения, свързани с опиати, конфискувани са 16.5 грама канабис и са формирани 4 досъдебни производства. За открити нарушавания на Закона за придвижване по пътищата са формирани 69 акта и фиша.

На 07 декември към 14:15 часа по бул. “Македония “ в регионалния град е спрян за инспекция 35-годишен с лек автомобил „ Субару “. След тестване с техническо средство е открито, че кара след приложимост на канабис и амфетамин, дадена е и кръвна проба. Мъжът е арестуван за период до 24 часа, свидетелството за ръководство на МПС му е отнето.

Други двама са арестувани за владеене на дрога. При полицейски инспекции в Тутракан у 29-годишен са открити 2.9 грама канабис, а у 16-годишен в регионалния град 0.8 грама от същата дрога. Двамата са арестувани в полицейския арест, формирани са досъдебни производства.

Досъдебно произвеждане по член 354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс е формирано на 07 декември, откакто при претършуване на частен дом в Силистра са открити 12.8 грама канабис. На адреса са открити двама мъже – на 47 година и на 18 година, които са приведени в полицейския арест.

Срещу всички арестувани лица са повдигнати обвинявания, а на едно е наложена мярка за неотклонение „ подписка “ и възбрана да напуща страната, показаха от прокуратурата и подчертаха, че по формираните досъдебни производства се работи предпочитано.

Налице е позитивна наклонност в противодействието на закононарушенията, свързани с опиати, и тя е резултат на ефикасна полицейска работа и положително взаимоотношение с прокуратурата, разяснява шефът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков. Според изнесените от него данни към 07 декември 2022 г.в ОДМВР-Силистра са разкрити 56 закононарушения, свързани с държане, производство или разпространяване на дрога, до момента в който за същия интервал на 2021 година техният брой е бил 40.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР