Мащабна полицейска операция за документиране на престъпната дейност на лица,

...
Мащабна полицейска операция за документиране на престъпната дейност на лица,
Коментари Харесай

Мащабна акция на МВР срещу ДДС измами се провежда в четири области на страната

Мащабна полицейска интервенция за документиране на незаконната активност на лица, занимаващи се с източване на Данък добавена стойност в изключително огромни размери, се организира сега на територията на четири области в страната - Бургас, Стара Загора, Пазарджик и София.

Установено е комерсиално сдружение със седалище и адрес в Айтос, представлявано от 47-годишен български жител, което прави импорт от Република Турция и вътрешно общностни придобивания на огромни количества строителни материали от Гърция, Румъния и други страни от Евросъюза.



С цел отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности, горепосочените вътрешно общностни придобивания минават писмено през разнообразни компании „ бушони “, стопанисвани от безимотни лица, а в реалност се разтоварват в хранилища, благосъстоятелност на айтоската компания.

До момента е установено, че по посочения механизъм единствено от м. април до в този момент фиска на Република България е ощетен с над 1800000 лева

Съществуват данни, че с изключение на на занижени стойности внасяните строителни материали / тухли, дървен материал, разнообразни типове желязо и др./ не дават отговор на стандартите на Европейския съюз и могат да основат заплаха при строителството, както на здания, по този начин и на промишлени уреди.

По случая е формирано досъдебно произвеждане при изискванията на необходимост, като провеждането на процесуално-следствени дейности на територията на Бургас, Айтос, Стара Загора, Пазарджики София продължава.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР